Dodik stigao na Kočićev zbor u društvu Aleksandra Vulina

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na zborištu u Stričićima, ispred Osnovne škole “Petar Kočić”, počela je završna svečanost Kočićevog zbora, manifestacije koja je u Banjaluci i Beogradu trajala posljednjih sedam dana.

Mada se činilo da se na zboru prvi put u poslednjih nekoliko godina narodu neće obratiti Milorad Dodik, situacija se u trenutku promijenila.

Nakon što su govore održali gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i predsjednica RS Željka Cvijanović, koji su najavljeni kao najviši gosti, Dodik i Vulin su se mimo protokola pojavili na svečanosti.

Kako za Srpskainfo otkriva izvor blizak Gradskoj upravi i Organizacionom odboru Kočićevog zbora, iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH je u gradski Protokol prije nekoliko dana stigao zahtjev da se Milorad Dodik obrati narodu i da učestvuje u završnoj svečanosti zbora.

– Odgovoreno im je da nije predviđeno da govori član Predsjedništva BiH, nego gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Ne vjerujem da će doći da bi ćutao i sjedio u prvom počasnom redu – navodi naš izvor.

Ipak, Dodik je došao kad je program već uveliko počeo i sjeo pored Stanivukovića, koji ga je samo nekoliko minuta ranije žestoko izvrijeđao pred TV kamerama.

Program je na brzinu prekrojen, pa je naknadno ubačeno i “obraćanje člana Predsjedništva BiH”, koje se očekuje za nekoliko minuta.

Istovremeno na zborištu rade “kladionice” na temu da li će Dodik zapjevati pod šatorom.

Share.

Leave A Reply