DODIK U IKONA-IZOLACIJI

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Laktaški Baja od skandala sa opljačkanom ukrajniskom Ikonom koju je poklonio ruskom ministru vanjskih poslova Lavrovu, ne pojavljuje se u javnost. Iz njegovog kabineta samo javljaju kako se samoizlovao zbog navodnog kontakta sa oboljelom osobom od Covid 19., i sada još dodatno da je sinoć primljen u Univerzitetski klinički centar Genocidne tvorevine, ali da se osjeća dobro.
Sve su to iznuđeni pregledi i pretrage, odnosno bježanija od javnosti da obijasni kako je došao do opljačkane ikone – neprocjenjivog ukrajinskog vjerskog, kulturnog i nacionalnog blaga.
Opet, koliko god se skrivao od javnosti, Baja od Laktaša, morat će se pojaviti i javno reći kako je opljačkana ikona u Ukrajini došla u njegove ruke! Možda ode do Vučića da se posavjetuje, da zajedno nešto s lažu javnost i ugroženo svesrpsvo!
Vjerovatno kod Baje ima još opljačkanih umjetnina… Interpol, ali i Tužilaštvo, Sud BiH i SIPA, trebaju pod hitno odraditi svoj posao, da se skine ljaga sa države Bosne i Hercegovine.
Kako god, Bosna kao država, pored svih unutarnjih problema, ne može da trpi velikosrpsku internacionalnu pljačku. Tu su na slikama i Bajini pajtaši koji su ga posjećivali nakon povratka sa ratišta, sa njima neka se posavjetuje, također.
Od srpsko-ruskog Dodikovog i Lavrovog skandala, moglo se čuti od srpskih političara kako je “slučaj ikona” velika sramota za srpski narod. Nameće se logično razmišljanje, ako Srbe s obje strane Drine nije stid njihovih lidera političkih, vojnih, onih što se zovu kulturnjaci, ali i crkvenih, koji su osmislili, planirali i naredili, a vojska i policija, i brojne druge srpske terorističke četničke formacije, počinili u Bosni, od pljački, silovanja, zloglasnih logora, zlostavljanja, ubijanja, progona, odnosno sve što su počinili u vremenu genocida nad Bošnjacima, sveukupnog elitocida, urbicida i kulturocida, paljenje sarajevske Vijećnice i preko dva miliona knjiga, rušenje oko hiljadu džamija i islamskih objekata, rušenja gradova, zar misli neko da ih može zastidjeti jedna ukrajinska ikona, koja će ubrzo biti zaboravljena, posebno od nekih sarajevskih medija na bosanskom jeziku, da se ne zamjere hohštaplerima iz vlasti i komšiluka.
U svakom slučaju, neka bar svjesna i savjesna svjetska javnost vidi sa kakvim ološom Bosna, Bošnjaci i drugi čestiti građani, imaju posla. (ERK)

Share.

Leave A Reply