Dok se Fadil crveni, Šemso čopa nos i muti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine kaznilo je Vladu Federacije i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sa ukupno 120.000 KM.

Vijeće je, naime, utvrdilo je da je Vlada FBiH subvencijama privatnim preduzećima i preduzetnicima, i to za poticaj za veterinarstvo u budžetu za 2019, u dijelu koji se odnosi na određivanje organizacija koje primaju transfer – spriječila, ograničila i narušila konkurenciju na tržištu veterinarskih djelatnosti u segmentu veterinarske laboratorijske dijagnostike.

Izrečena je novčana kazna Vladi FBiH od 70.000 KM, zbog zaključenja zabranjenog sporazuma i kršenja odredbi iz Zakona o konkurenciji.

Utvrđeno je da je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva spriječilo, ograničilo i narušilo konkurenciju na tržištu veterinarskih djelatnosti u segmentu veterinarske laboratorijske dijagnostike.

Ovom ministarstvu je izrečena novčana kazna u visini od 50.000 KM, zbog zaključenja zabranjenog sporazuma i kršenja Zakona o konkurenciji.

I tako mjeseci prolaze. Premijer Federacije Fadil Novalić prolazi kroz bure i oluje,  a njegov ministar Šemsudin Dedić čopa nos. Čopa nos i muti s poticajima. Ko i uvijek. Ne zanima njega ni njegov premijer, ni optužbe u aferi “Respiratori” . Ne zanima ga ni stranka kojoj pripada i ispred koje je na ministarskoj poziciji. Sve što ga zanima jesu slijedeći izbori i novi mandat. A onda zna se. Udri po poticajima, ŕođacima, kumovima, jaranima. Ne oglašava se Šemsudin nikako. Jedini haber o njemu je da je prebolio koronavirus.

Hvala Bogu. Mlad zdrav neistrošen. Naviknut na fotelje, jagnjetinu s ražnja i naravno poticaje. Sad građani plaćaju njegovo vječito čopanje. Kažu dosadio je i Fadilu Novaliću. Na pritužbe ostalih ministara kako Šemso čopa nos, Fadil je kratko odgovorio:

“Neka čopa, kurac će dogodine!”

Tekst je satiričnog karaktera i predstavlja tugu za bespotrebnim trošenjem narodnog novca!

Share.

Leave A Reply