Dr. Cerić na Bobovcu: Ovo je novo rađanje Bosne i Bošnjaka

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dr. Mustafa Cerić, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH pred brojnim skupom na Bobovcu, najznačajnijem i najbolje utvrđenom gradu srednjovjekovne Bosne, održao je predizborni skup na kojem su mu između ostalih podršku i ovaj put dali članovi A-SDA i SBiH kao i mnogi bivši visoki funkcioneri Stranke demokratske akcije, piše novinska agencija Patria.

Tokom obraćanja skupu dr. Cerić je naglasio kako Bosna ima svoje ljude, a da kuda god krene po svijetu nađe Bošnjaka.

– Imamo plan da zadržimo naše mlade u BiH, da radimo na gradnji puteva, da napravimo najveći medicinski grad za studente iz cijelog svijeta, univerzitetski grad, da bude najveći aerodrom u regionu i najvažnije dom za starce – kazao je dr. Cerić.

Govoreći okupljenima on je posebno naglasio da bez morala i etike nema spasa. Potcrtao je kako ne možemo više podnijeti one koji nam žele naškoditi i ponovo nas progoniti.

– Zato smo mi ovdje, glas svakog Bošnjaka širom Evrope, Sandžaka, Kosova, Makedonije. Naš cilj je da ujedinimo Bošnjake u našoj domovini, da budemo slobodni Bošnjaci, Bosanci, ljudi, u BiH, Evropi i cijelom svijetu. Naši šehidi su platili visoku cijenu da bismo mogli reći da smo slobodni. Vi nosite tajnu u svom srcu, a otkrit ćete je 12. oktobra. Uradite samo po savjesti – istakao je dr. Cerić dodavši da BiH treba novo vodstvo, jako vodstvo, jakog vođu, jer nema naroda bez jakog vodstva.

– Pitanje svih pitanja je kako imati jaku i snažnu državu, a snažna država imat će jak i snažan narod i onad se nećemo bojati za jezik i naciju. Na sceni je politička razjedinjenost bošnjačkog korpusa za sitne interese. To mora stati i ovo je naše vrijeme, naš početak. Ovo nije sahrana, već novo rođenje Bosne i Bošnjaka ovdje na Bobovcu – dodao je dr. Cerić.

Jedan od govornika na ovom skupu bio je i Edhem Bičakčić, potpredsjednik Sabora Islamske zajednice BiH koji je kazao da je u Bobovcu stolovalo 18 bosanskih banova i kraljeva.

– Zbog sila mraka koje nisu poražene potrebno nam je jako vodstvo. Ovdje govorim ispred Koalicije Snaga Bosne (šest stranaka), a dajemo punu podršku kandidaturi dr. Mustafe Cerića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. O ovim sadašnjim političarima neću ni govoriti jer ta politika skoro da i ne postoji – istakao je Bičakčić.

Nap.ba

Share.

Leave A Reply