Drago mi je da smo od Dodika i Vučića čuli da mir nema alternativu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vučićeve poruke su, smatra Nešić, poruke mira i podrške kako Bosni i Hercegovini tako i cijelom regionu

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić za portal “Avaza” prokomentirao je poruke koje su nakon sastanka u Beogradu poručili član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksdandar Vučić.

– Večeras smo čuli poruku da dogovori i dijalog nemaju alternativu, da mir u BiH nije i da neće biti ugrožen i to je ono što me najviše raduje. Također, drago mi je jer smo čuli da Vučić neće podržati dalje razgrađivanje RS-a, gubljenje nadležnosti. Vučić je time nedvosmisleno stao iza Republike Srpske – rekao je Nešić.

Dodao je kao podržava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se sankcijama ništa ne može dobiti.

– Smatram da Dodik treba da izgubi na izborima i prepusti da na takav način RS-om i BiH rukovode ljudi koji su spremni za dogovor i koji imaju više sluha kako dalje u bolju budućnost – naglasio je Nešić.

Vučićeve poruke su, smatra Nešić, poruke mira i podrške kako Bosni i Hercegovini tako i cijelom regionu.

– Vidjeli ste da je Vučić rekao da je jedno od najvažnijih pitanja ono o odnosu Srba i Bošnjaka, da se mora raditi na tom našem odnosu i da moramo uspostaviti prijateljske odnose. Na početku je govorio o velikim ekonomskim ulaganjima u RS i u BiH, o autoputevima koji bi povezali Sarajevo sa Beogradom, Beograd sa Bijeljinom i Banja Lukom. To jasno govori da je Vučić čovjek mira i onaj koji želi napredak regiona – konstatirao je Nešić.

 

Share.

Leave A Reply