Drama u SAD-u: Naređena evakuacija Kongresa i područja oko zgrade, policija istražuje prijetnju bombom

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Policija istražuje izvještaj o mogućoj eksplozivnoj napravi u kamionetu koji se nalazi ispred Kongresne biblioteke na Capitol Hillu i evakuirala je područje oko zgrade, izjavila su dva zvaničnika policije agenciji Associated Press.

Mediji prenose da je naređena i evakuacija zaposlenih u zgradi Kongresa.

U toku je aktivna istraga o prijetnji bombom, potvrdila je američka policija u upozorenju za medije. Kapitolska policija je zatražila od ljudi da se klone područja Kongresne biblioteke, piše NBC Washington.

Kapitolska policija je rekla da policajci reagiraju na “sumnjivo vozilo” u blizini Kongresne biblioteke. Trenutno nije jasno zašto je policija identifikovala vozilo kao sumnjivo.

Iz minute u minutu pristižu nove informacije. Policija uspostavlja obruč oko kompleksa Capitola, a raspoređeni su i snajperisti. Kapitolska policija pokušava utvrditi drži li muškarac detonator, piše INB.

Policija je uputila na evakuaciju poslovne zgrade Cannon House, koja se nalazi dijagonalno od Kongresne biblioteke.

 

Zvaničnici policije su rekli AP-u da su istražitelji na licu mjesta i rade na utvrđivanju da li je uređaj operativni eksploziv. Zvaničnici nisu bili ovlašteni da o tome javno raspravljaju i govorili su pod uvjetom anonimnosti.

 

Prije nekoliko mjeseci bila je ostavljena bomba sa cijevi u sjedištu Demokratskog nacionalnog komiteta i Republičkog nacionalnog komiteta u Washingtonu dan prije nego što su hiljade pobunjenika koji podržavaju Donalda Trumpa u januaru upali na Kapitol SAD-a.

Vozovi zaobilaze stanicu metroa Capitol South zbog istrage, kaže Metro. Traženi su autobusi.

 

Share.

Leave A Reply