“Dvije federalne jedinice spašavaju BiH; Tko je izabran u Klub Hrvata iz Goražda? A u Bihaću…”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Novi predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović, koji od danas pa u sljedećih osam mjeseci obavlja tu dužnost, izjavio je kako će dati sve od sebe da Dom naroda normalno funkcionira, te da će kao predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) učiniti sve da se pronađu nužna rješenja kako bi mogli participirati u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

“Došli smo u situaciju da sporazum iz Mostara nije realiziran u potpunosti. Sva rješenja u tom sporazumu se vide, samo je pitanje kako napraviti kompromis ključnih političkih stranaka i da se onda možemo posvetiti sređivanju stanja u zemlji”, rekao je on.

Čović je u Sarajevu, prilikom susreta s novinarima, izjavio da razgovori trebaju biti dinamičniji nego do sada.

Osvrćući se na posjet predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Čović je naglasio kako se radilo o radnom ručku.

“Pričali smo, konkretno, u prijateljskom ambijentu, o tome kako on može pomoći da mi stabiliziramo situaciju u Bosni i Hercegovini”, rekao je Čović, dodavši da je to bio krajnje prijateljski razgovor prema BiH, te da je na isti način razgovarao i s predsjednikom i premijerom Hrvatske, Zoranom Milanovićem i Andrejom Plenkovićem.

“S Izetbegovićem sam dogovorio stranačke sastanke, kao i s Dodikom, da probamo usuglašavati između sebe sve što možemo, a ne da se povučemo na tri strane”, rekao je.

Share.

Leave A Reply