Džaferović: Ima jedna znakovita novina u ponašanju Dodika

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović nakon održane sjednice kazao je kako ima određenih promjena u ponašanju Milorada Dodika.

– Ima jedna znakovita promjena kod ponašanja Dodika. Za tačke za koje je zainteresovan tražio je da se skinu s dnevnog reda. To je jedna novina u ponašanju. Započeli smo razgovore o ugovoru države BiH i Islamske zajednice u BiH. Vidjet ćemo kako će se sve odvijati. Institucije moraju funkcionisati – rekao je Džaferović.

Upitan da li očekuje ozbiljniji angažman međunarodne zajednice u rješavanju krize izazvane blokadom vlasti, ali i najavama iz bh. entiteta o otcjepljenju, Džaferović je kazao:

– Imao sam kontakte sa predstavnicima međunarodne zajednice, mora se nešto uraditi. Ona ima mandat da pomogne BiH, očekujem njenu snažniju reakciju. Također, i bh. pravosuđe bi trebalo reagovati – izjavio je Džaferović.

Prokomentarisao je Dodikov “performans” s harmonikašem u zgradi Predsjedništva BiH.

– To je bio pokušaj da se ponizi Predsjedništvo. Završen je na samoponižavanju tih aktera. Napravili su predstavu o sebi – poručio je Džaferović.

Share.

Leave A Reply