E, HAJDE, VRANIĆU, IZJASNI SE: Uposlenici KCUS-a pozvali ministra zdravstva KS da…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Ministar Vranić je ili totalna neznalica ili jako zlonamjeran čovjek. Po svemu sudeći oboje.”

Uposlenici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu pozvali su ministra zdravstva KS Harisa Vranića da jednu smjenu provede s njima u Covid-centru.

“Krizni štab KCUS-a, ljekari i medicinsko osoblje koje radi u Covid-centru i danonoćno se bori za živote naših sugrađana, šokirani su izjavama ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića.

Izjavama da njemu ‘ništa nije jasno’, da mu je ‘smrtnost enigma’, da mu je, nakon što pandemija hara cijelim svijetom već duže od godinu, ‘ČUDNO da ljudi umiru i kada nisu na respiratoru’, upućuje na to da je ministar Vranić ili totalna neznalica ili jako zlonamjeran čovjek. Po svemu sudeći oboje.

Ovakvim izjavama ministar Vranić, poput autora anonimnog pisma, očigledno želi dovesti u pitanje stručnost ljekara i drugog medicinskog osoblja, čime se priključuje javnom linču koji se protiv nas vodi iz određenih političkih i medijskih krugova.

Nezapamćeno je da se ministar zdravstva na ovakav način, naročito u vrijeme pandemije, zarad sitnih političkih poena, obračunava s ljekarima i medicinskim radnicima koji punu godinu ulažu maksimalne napore u spašavanju života i zdravlja građana.

S obzirom na to da ministru Vraniću ‘ništa nije jasno’ i da mu je ‘sve čudno’, pozivamo ga da kao ljekar provede samo jednu smjenu s nama u Covid-centru – da mu postane ‘jasno’ i da se prestane ‘čuditi’.”

 

Share.

Leave A Reply