Erdogan dolazi u službenu posjetu BiH, u petak s članovima Predsjedništva

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovat će ove sedmice u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Ova informacija je potvrđena iz Predsjedništva BiH za Fenu, a time se potvrdilo prijašnje pisanje portala Radiosarajevo.ba.

Za petak je planiran susret s članovima Predsjedništva BiH, a nezvanično se saznaje da bi se razgovori mogli voditi o odnosima između dvije zemlje, autoputu Beograd – Sarajevo, sporazumu o slobodnoj trgovini i drugim aktualnim temama.

Nije poznato da li će sastanku prisustvovati član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji od ranije bojkotuje rad državnih institucija.

Podsjetimo, Jasmina Izetbegović, kćerka predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića i direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebije Izetbegović uplovit će u “bračnu luku” 27. augusta ove godine, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba iz krugova bliskih porodici Izetbegović ranije.

Svadba će biti održana 27. augusta na terasi sarajevskog hotela “Europa”, a detalji nisu za sada poznati.

Među više stotina osoba iz svijeta politike, ekonomije, sporta, kulture i uopće javnog života, kako se očekuje, bit će i turski predsjednik Recep Tayyip Edogan, potvrđeno je, također, za portal Radiosarajevo.ba.

Share.

Leave A Reply