Evo kako su Srbi ugroženi u Sarajevu!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nemanja Jovičić je iz Istočnog Sarajeva, s Pala, otprilike. Tata i većina članova familije su mu bili pripadnici VRS. Njegov stari učestvovao u opsadi Sarajeva. Da je samo opasada. To je bilo i masakriraje, ubijanje, granatiranje, izgladnjivanje djece i ostalih stanovnika Sarajeva. Sada sin pripadnik VRS, onog što je pucao na Sarajevo, studira u Sarajevu i predsjednik je Studentske asocijacije Fakulteta zdravstvenih studija.
Oko Nemanje sve je u crveno-plavo-bijeloj boji. Njegovi najbolji prijatelji slave 9. januar, poput Riste Jovanovića, Đorđa Tadića, Bojane Šarović, Kristijana Bjelice, a ne nedostaje njegovom društvu ni veličanja agresorskih komadanata, čak i Radovana Karadžića kao što to radi Nikola Škipina. Linkove kao dokaz kakvom miljeu pripada Nemanja Jovičić možete naći na kraju ovog teksta.
Znači. Nemanja je predvodnik studenata jednog fakulteta u Sarajevu. Tragičnije od ovoga je što se naša djeca reći da je to OK. Mnogi od nas, a pogotovo naša djeca, mentalno su utučena, ubijeno im je dostojanstvo. A onda će mene i sve nas, sestre i braćo, koji u ovome vidimo poraz i poniženje, nazvati fašistima, počet će nam držati lekcije o ljudskosti. Otići će i dalje. Priklonit će se sinu vojnika VRS. Naša djeca, kao i mnogi od nas, nemaju kičmu da pitaju Nemanju Jovičića da li priznaje genocide u Srebrenici, da li je VRS agresorska vojska i slično. Oni ne vide problem što je neko iz etnički očišćenog entiteta tu među njima i što im je predvodnik. Čak im je raja. Njima više nisu žrtve njihove majke i očevi, dakle vi, njima nisu žrtve djeca koju su na sankanju ubijali Nemanjine komšije i rodbina. Nakon ove obznane, njima je žrtva Nemanja.
P. S. Pozivam da budemo jaki i dostojanstveni i da podijelimo ovu objavu koja pokazuje svu tragediju i izgubljenost jednog naroda.

Share.

Leave A Reply