Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka. U Hercegovini i na zapadu sunčano.

Temperature zraka u 07 sati: Livno -3 stepeni, Široki Brijeg i Tuzla 0, Grude, Jajce i Sarajevo 1, Ivan Sedlo 2, Bjelašnica, Bugojno i Zenica 4, Bihać, Gradačac i Sanski Most 5, Mostar 8, Neum 11 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom osjetno hladnijih jutarnjih i večernjih sati, naročito u unutrašnjosti zemlje. Mjestimično je moguća i pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. U Hercegovini i Krajini većim dijelom dana sunčanije, uz ljepšu opštu sliku.može biti i dugotrajna. U Hercegovini i na zapadu Bosne malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna od 8 do 12, na jugu od 13 do 17 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima sa maglom i niskim oblacima. Najviša dnevna oko 10 stepeni.

20. novembar 2020. – Petak , u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne sunčano, uz postepeno naoblačenje. Poslije podne sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metera nadmorske visine, uglavnom u centalnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

21. novembar 2020. – Subota, u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom i susnježicom uglavnom prije podne. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 10 stepeni.

22.novembar 2020. – Nedjelja, malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom. Po kotlinama i uz riječene tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 stepeni.

Radiosarajevo.ba

Share.

Leave A Reply