Evropa nas je više puta izdala, zar opet da joj vjerujemo?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Komentar dana

BOSANSKI POLITIČKI I MORALNI FRONT – ŠTA JE TO?

Pretenciozno bi bilo da kažem da su ukrali ideju, ali nije neprimjereno ako kažem da su njihove polovične i površne političke ponude štetne ako nisu prepoznatljive kao ujedinjeni i osmišljen opće prihvaćeni bosanski politički i moralni front u borbi za suverenitet i teritorijalni integritet bosanske države.

Polovične su njihove ponude zato što je opoziciona politička skupina sačinjena od SBB-a Fahrudinna Radončića, predsjednika NIP-a Elmedin Konaković, predsjednika PDA Mirsada Kukića, NB-a Senada Šepića, NS-a Edina Forte, NES-a Nermina Ogreševića, te Denisa Zvizdića, Zlatka Miletića, Denisa Bećirovića, Saše Magazinovića, Predraga Kojovića… nedovoljna, da ne kažem nesposobna, da spasi bosansku državu od podjele od strane dvostruke opozicije velikosrpskog i velikohrvatskog antibosanskog nacionalizama.

 

To je ne samo politička, već je prije svega i moralna obaveza svih nas, a posebno bosanskih političara, da shvatimo da u Bošnjaka/Bosanaca može biti samo jedna ujedinjena i jedinstvena politička i moralna državna opozicija naspram udružene antibosanske pozicije, koja ruši bosansku državu, dovodeći Bošnjake/Bosance u neizvjesnost sa mogućim novim genocidom i udruženim zločinačkim poduhvatom. To je ono o čemu svi Bošnjaci/Bosanci moraju ozbiljno računati.

Slažem se sa Zlatanom Begićem, koji je na TV Hayat rekao: – Ja mislim da više niko nema pravo u ovoj zemlji tvrditi da rata neće biti i da možemo mirno da spavamo imajući u vidu sve ovo što se dešava i pogotovo odnos međunarodne zajednice za koji ja smatram da se nije ništa promijenio. Ja nemam hrabrosti bilo kome reći da će sve ovo proći bez ikakvih problema. Jer imamo vrlo gorko iskustvo od prije 25 -30 godina (završen citat).

Zato jedna ujedinjena i jedinstvena bosanska opozicija naspram antibosanskoj politici podjele Bosne i rušenja bosanske države nije potpuna, već je polovična, bez SDA-a, DF-a i SBiH, već je štetna jer pruža lažan dojam da bosanski građani mogu mirno spavati jer su se oni, opozicija u Federaciji, kao sastali da ih brane.

Od koga? Očito od SDA-a, DF-a i SBiH-a. Tako razumijem sastanak opozicije u Federaciji dok se koplja lome oko spašavanja bosanske države.

Nije li vrijeme da svi shvatimo, a posebno oni u bosanskoj politici da nije moguće spasiti sitne interese na nivou općina i kantona ako se izgubi najveći interes, a to je bosanska država za čiji se suverenitet i teritorijalni integritet moramo svi zajedno boriti. Kako? Vrlo jednostavno ako nam je na umu sudbina naše djece i unuka, kojima ne smijemo ostavljati dugove, koje će morat plaćati krvlju.

Mi nemamo ni kraljicu, ni naftu, ni dolare, čime bi platili cijenu našeg opstanka ovdje i sada. Mi imamo krv i znoj. Bar je tako bilo dosada. Odsada umjesto krvi i znoja moramo imati pamet i volju da se kao nacija i država ujedinimo prema jednom cilju, a to je borba za suverenitet i teritorijalni integritet bosanske države.

Zbog toga pozivam sve bosanske političke stranke da ustanove jedan ujedinjen i jedinstven bosanski politički i moralni front sa jednim neprikosnovenim ciljem, a to je borba za zaštitu bosanske države jer se država nikom ne poklanja, već se nacija za državu treba izboriti na svaki mogući način, ali najbolji način je da se nacija za to izbori svojom zajedničkom pameti i svojom čvrstom voljom.

Nije više pitanje da li mi to možemo, već je pitanje da li mi smijemo reći da to ne možemo zbog naših potomaka, koji će nas proklinjat ako ih izdamo zbog sitnih partijskih i ličnih interesa!

Zato pozivam sve bosanske političke stranke da sjednu za jedan stol i ustanove jedinstven bosansko-državni front na način da se unaprijed podijele uloge u vlasti prije izbora kako bi svaka stranka bila odgovorna za sudbinu nacije i države.

Nijedna politička stranka u Bosni nije ni prva ni jedina, već sve političke stranke u Bosni i prve i jedine na bosanskom frontu odbrane suvereniteta i teritorijalnog integriteta bosanske države.

Moramo naučiti da vjerujemo samima sebi više nego što vjerujemo bilo kome drugo.

Europa nije nas je više puta izdala. Zar opet da joj vjerujemo?

Amerika nam je istinski prijatelj. Ali, ni Amerika nije svemoćna da riješi naš problem. Mi moramo ustati svi zajedno radi našeg vlastitog dobra da pomognemo sami sebi uz Božju pomoć.

Srpska politika hoće da svoj ratni zločinački plijen u Bosni upiše u svoj srpski grunta. Hoće ekskluzivno pravo na posjed bosanske zemlje.

Srpska politika traži da se ukine Inzkov zakon o zabrani negiranja genocida kako bi mogla dokrajčiti započeti genocid ili izvesti novi.

Očito, srpska politika, kao što je primijetila britansko-bosanska baronesa Arminka Helić, testira NATO po uzori ili po naputku Rusije ne samo u Bosni, već na Balkanu, kako bi vidjeli koliko daleko mogu ići prije nego li NATO i međunarodna zajednica reaguju.

Nema nam drugog puta, već da se svi ujedinimo oko jedinstvenog bosanskog fronta za spas nacije i države.

Inače, razlikujem da nam se ponovi genocid i udruženi zločinački poduhvat!

Allahu Svemogući, daj snagu i pamet bosanskim političkim strankama da se ujedine i surađuju u dobru! Amin!

Dr. Mustafa Cerić

Share.

Leave A Reply