Fahrudin Solak traži povećanje plate dok ne radi ništa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fahrudin Solak, bivši direktor Civilne zaštite FBiH, proteklih šest mjeseci je suspendovan s radnog mjesta. Iako ne obnaša trenutno tu funkciju, direktorsku platu i dalje prima, s kojom, sudeći po postupcima i nije baš zadovoljan.

“Tačno je da i dalje dobijam direktorsku platu, ali morate uzmete u obzir da su sada totalno drugačije okolnosti. Prije dok sam radio, barem sam imao neku obavezu, a sada se samo smaram po čitave dane. Jedino što odem je na redovne sastanke stranke i to je to. Ostalo su faktički slobodne aktivnosti. One iziskuju jako mnogo novca, kojeg ja trenutno nemam”, ističe Fahrudin Solak.

Osnovica plate koju prima iznosi 2.000 KM, i u periodu dok ne radi ne dobija topli obrok i kupon za prevoz, što mu uveliko otežava život.

“Dvije milje maraka je ništa kada ste dokoni po čitav dan. Meni to vjerujte pukne za čas. Eto primimo je svakog petog u mjesecu, ja sam desetog kokuz frontalni već. Zato sam odlučio poslati zahtjev za povećanje plate, jer ću u suprotnom umrijeti od gladi. Ne samo ja već i čitava moja porodica. Vjerujte da nemamo hljeba da jedemo, o luksuzu vozanja džipova i off road događaja da ne govorim. Pokrijemo ono osnovno i to je to”, dodao je kroz suze Solak.

Solak moli da mu se također poveća naknada kao stranačkog funkcionera, i da mu se da još koji upravni odbor kako bi mogao da sastavi kraj s krajem.

Tekst je satiričnog karaktera!

Share.

Leave A Reply