FBiH: U protekla 24 sata registrirano 676 slučajeva COVID-19, prijavljeno 19 smrtnih ishoda

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH (ZZJZ FBiH), u Federaciji BiH u protekla 24 sata (do 12h) prijavljeni su rezultati testiranja 2.679 uzoraka, od kojih je 676 pozitivno na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH, osim u Kantonu 10.
U Federaciji BiH do sada su testirana ukupno 925.042 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 164.751 osobe.
U protekla 24h, u Federaciji BiH prijavljeno je 19 smrtnih ishoda, i to u Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.
S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 6.515.
Stanovništvu na području Federacije BiH preporučuje se da zbog trenutne COVID-19 epidemiološke situacije maksimalno izbjegavaju privatna i javna okupljanja i ograniče svoja kretanja, a u slučaju pojave nekih od simptoma kao što su povišena temperatura, kašalj, gubitak mirisa ili okusa, preporučuje se osobama sa simptomima, kao i članovima njihovog kućanstva da ostanu kući, te se telefonski jave nadležnom liječniku kako bi dobili daljnje upute.
Neophodno je pridržavati se mjera lične/osobne zaštite, držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa uz poštivanje distance od minimalno dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora, kao i da se poslodavci i uposleni pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima.
Share.

Leave A Reply