Federacija BiH će kupiti polovne vakcine

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prije nekoliko dana je procurila vijest da Vlada Federacije BiH nema dovoljno sredstava za kupovinu vakcina, a ove navode su danas potvrdili ekskluzivno i za naš portal. Premijer Vlade FBiH je rekao da nema novaca, ali da ima rješenje.

“Činjenica da novca trenutno nemamo za kupovinu vakcina. Imali smo nekih neplanskih troškova, malo smo obnavljali vozni park, prebacivali iz federalnog budžeta u kantonalne, i tu smo imali ogromne gubitke. Pandemija nas je sve poremetila, a novi Passati su nezamislivo skupi, ali smo ih morali uzeti. Dakle, nemamo dovoljno sredstava za kupovinu novih vakcina, ali mi ne bi bili mi da nismo dosjetljivi i mudri”, kaže pametnica Fadil Novalić.

Vlada Federacije BiH će poslati upiti zemljama poput Njemačke, Rusije, SAD-a i Kine, da im po povoljnijoj cijeni prodaju polovne vakcine nakon upotrebe.

“Ono malo na dnu što ostane u ampulama ćemo otkupljivati po sniženoj cijeni od 25% od pune vrijednosti vakcine. Ne samo da ćemo jeftinije proći, već ćemo realno dobiti i najjaču vakcinu na svijetu, jer ćemo ostatke iz svih vakcina kombinovati i davati građanima. Tako da će neko primiti mješavinu ruske, američke ili neke treće vakcine, dok će neki s druge strane dobiti neku drugu kombinaciju vakcina. Ima da postanemo svi kao Hulk nakon vakcinisanja”, dodaje Novalić.

Ono što će se morati ispoštovati, s obzirom na to da će RS i FBiH zajedno naručiti ove otpatke, u RS-u će svaka vakcina morati imati procenat ruske.

Tekst je satiričnog karaktera!

Šatro.info

Share.

Leave A Reply