Feraget: Mi već godinama govorimo da Dženan Memić nije imao adekvatan medicinski tretman

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon što je objavljena informacija da pripadnici SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH vrše pretres prostorija Hitne pomoći vezano za slučaj “Dženan Memić”, advokat Ifet Feraget za Klix.ba kratko je prokomentirao razloge pretresa ove ustanove.

Kako je istakao Feraget u razgovoru, provjera dokumentacije u Hitnoj pomoći kasnije će sigurno doprinijeti i rješavanju slučaja “Dženan Memić”.

“Mi o ovome već govorimo godinama. Muriz Memić i ja već pet godina pričamo da Dženan nije imao adekvatan medicinski tretman. Radi se o provjeri dokumentacije koja treba da se nalazi u Hitnoj pomoći, a koja će kasnije sasvim sigurno pomoći u rasvjetljavanju cijelog slučaja”, rekao je za Klix.ba advokat Ifet Feraget.

Također, naglasio je kako zbog istrage ne smije govoriti o detaljima.

“Istraga je u toku i ne smijemo ulaziti u detalje kako ne bismo ugrozili njen tok. Ovo je istraga koja se ipak može nazvati istragom”, naglasio je advokat.

Podsjetimo, po nalogu postupajućeg tužitelja, uz naredbu Suda BiH policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu –SIPA, uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, vrše pretrese objekata i izuzimanje dokumentacije Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Nakon okončanja pretresa postupajući tužitelj odredit će se prema daljim aktivnostima a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.

Klix

Share.

Leave A Reply