Fikrete imaš li stida, da šehide zoveš da glasaju za tebe

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Čega se pametan stidi, time se budala ponosi. Okupiti vojsku poslušnih, robota i krenuti u kampanju. Pritom šehida pozvati da glasa za tebe. Jadan si ti Fikrete Prevljak.

Pismo koje je stiglo na kućnu adresu objavio je Amer Kovač, sin šehida Fahrudina Kovača, a njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Ja kao dijete šehida, Fahrudina Kovača,koji je poginuo 31.05.1992 godine, u odbrani Butmira, gdje je moja majka ostala sa dvoje male djece, mene sa 3.5 godine i sestre Amne sa 5.5 godina, pri tome ne dobivši nikakve pomoći ni od jedne stranke.

Da ti kažem generale, moj babo bi glasao za vas, jer je bio borac, volio svoj narod i zemlju, kažu mi da je bio dobar čovjek, pošten, vrijedan,j er ga se ja slabo sjećam. Sretnu me ljudi, kažu da imam lika njegovog, a meni je u životu samo ostalo par slika njegovih. Bolje se ja sjećam moj generale rata nego vi.

Sjećam se kad mi je babo rahmetli ranjen, kad su ga unjeli u dnevni boravak krvavog, toga se ja sjećam. Zbog vas sam samo doživio poniženja kao šehidska porodica, ništa više.

Dolazio sam Vam i kući, i tražio vas i u opštini da vam objasnim zašto moj babo ne može glasati za vas. Ukopan je u haremu ispred dzamije. Pustite ga barem na miru, pustite ga. Suze mi idu dok ovo pišem, majku mi potresate kući i sestru. DABOGDA VAM ZADNJE BILO. JA VAM NIKAD HALALIT NEĆU”, napisao je Amer Kovač.

 

 

Share.

Leave A Reply