GENJAC ZA PENZIONERE, DEDIĆ ZA ROĐAKE!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

 

Velike i najavljene promjene u SDA Bihaća i Cazina ušle su u finalnu fazu. Vrh SDA i Kantonalni odbor su već utvrdili potrebu uvođenja povjerenika u ove dvije organizacije.

Interesantna je činjenica da Generalni sekretar SDA mlađahni sedamdesetogodišnjak Halid Genjac za povjerenike ovih organizacija preferira penzionere a potpredsjednik SDA Šemsudin Dedić svoje najbliže rođake.

Genjac je ovlastio u Cazinu miljenika Autonomije i Laburista Esada Bašagića da sastavi listu povjereništva. Eso zvani Straha u pohodu po cazinskim mjesnim zajednicama, a ubjeđujući aktiviste SDA da pristupe listi povjereništva ni ne krije kako su ga lično ovlastili Genjac i Dedić. Cazinjani su Bašagiću ne rekli i na izborima 2018 kad ovaj inventarni lider SDA nije uspio dobiti dovoljan broj glasova za ulazak u Parlament F BiH.

S druge strane u Bihaću, Dedić telefonski iz Sarajeva pokušava sastaviti listu povjereništva na kojoj su na samom čelu njegovi rođaci Dedići i Bibanovići. Istovremeno Šemso u stranu gura na izborima i u javnosti provjerene kadrove SDA Bašagića i Budimlića.

A možda se kadrovski inovativni Šemso i Genjac ipak opredijele za dnevno upotrebljivog Mirsada Vojića koji po Bihaću priča kako je i on u poodmakloj sedmoj deceniji reformski kandidat za povjerenika u Bihaću.

Slično Esi u Cazinu Genjac sve čini da instalira ova penzionerski – poletna kadrovska rješenja. Ako ništa Genjac će s pravom moći kazati da i od njega ima starijih na funkcijama u SDA.

Share.

Leave A Reply