“Genocid nad Bošnjacima u Srebrenici počinio je Alija Izetbegović”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Evo kako proustaški medij širi laži. Širi laži na rahmetli Aliju Izetbegovića, iskrivljuje rad istoričara Amira Klike  i ismijava se s Darkom Brkanom iz raskrinkavanje.ba.  Šire međunacionalnu mŕžnju.  Iskrivljuju istinu o genocidu u Srebrenici i ismijavaju se sa žrtvama genocida. Dokle će RAK i raskrinkavanje.ba tolerisati ovakva fašistička pisanja? Njihov tekst prenosimo u cijelosti i bez ikakvih izmjena:

Prije nekoliko dana u Centru za kulturu Mostar predstavljena je knjiga autora dr. sc. Amira Klike “Rat u Istočnoj Bosni 1992. – 1995. godine” u kojoj se nalaze skandalozne tvrdnje te gotovo ismijavanje tisuća  ubijenih u Potočarima kao i ogavni pokušaj ovog čovjeka da za njihovu smrt optuži Armiju BIH, a ne  genocidnu Karadžićevu vojsku piše Avaz.ba

Za sve kriva Armija BIH

Kliko, koji je bošnjački  historičar , znanstveni suradnik u Institutu za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu,  no očito i nečiji plaćenik, na taj je način postao legitimna “meta” pravosudnoga progona s obzirom na izmjene Kaznenog zakona koje je nametnuo bivši međunarodni visoki predstavnik Valentin Inzko.

Kad bi se pitalo Kliku, za genocid u Srebrenici odgovarala bi SDA Armija. No bude li se pitalo Tužilaštvo BIH za ovo što je izrekao odgovarat će sudu. Bolje nego Armiji, zaključuje Avaz.

Otprije znamo, da je  matrica ponašanja većine bošnjačkih povjesničara, medija i javnosti, bila i ostala umanjivanje zločina bošnjačke Armije BiH i njihovo predstavljanje izoliranim incidentima ili pak potpuno zataškavanje zločina i preusmjeravanje krivnje.

No ovako nešto BIH ne pamti. Pa nam je stoga i oštra reakcija Avaza posve razumljiva.

Iako niti sami Srbi ne negiraju težinu i odurnost zločina nego samo njegovu pravnu kvalifikaciju, skandalozno je da bošnjački povjesničar tvrdi kako su srpski vojnici koji su ubijali u Srebrenici bili zapravo revoltirani ranijim bošnjačkim zločinima u Podrinju te na taj način pravda srpski genocid nad Bošnjacima.

Pored toga njegova tvrdnja da je Generalštab ABIH skupa s Alijom Izetbegović svjesno doveo zaštićenu zonu u područje same linije ratne fronte, čime je direktno ugrozio tisuće života Bošnjaka u zaštićenoj zoni Srebrenica i proizveo toliku tragediju, potpuno ima jasnu namjeru da amnestira Srbe.

Kliko tvrdi da je Aliji važniji bio status žrtve od broja žrtvi te da revoltirani Srbi, od kojih su mnogi izgubili članove obitelji u ranijim raznim pohodima vojske Rasima Delića i Nasera Orića, “nisu imali izbora” . Iz Klikinih rečenica vidljivo je da on primarni grijeh za Srebrenicu prebacuje na vodstvo Bošnjaka. Što je neoprostivo i sramotno za znanost, kulturu sjećanja ali i za bošnjački narod da si je ovako nešto dopustio.

Što je najgore Kliko je ovo izjavio na dan smrti Alije Izetbegovića a klix je potpuno prešutio Kliku. Kako saznajemo, Kliki je  uručen otkaz istog dana.

Kako vam zvuči ovaj gore poptuno lažan i  izmišljen aktivistički tekst dragi Bošnjaci? Osjećate li mržnju prema ovom čovjeku trenutno? Kako biste reagirali tek da znate da  neki hrvatski povjesničar ovo utvrdi?

A sada pročitajte što je ovaj g. Kliko kriptohumanist i kriptoempat stvarno rekao i nad čijom se smrću izrugivao, kopajući po neutješnoj rani Hrvata u BIH, teškoj poput one u Grabovici, po ranama roditelja ove djece, ubijajući ih ponovno mrtve.

Kad to pročitate bit će vam jasniji koliki je građanski kapacitet SDA-ove vizije povijesti u  BIH. I kako zemlja u kojoj će se bošnjačka mladost učiti kako su ova djeca nastradala krivnjom svog naroda i svoje vojske, neće i ne smije postojati. Nije ju trebalo ni spašavati. Zemlja kakvu vide ljudi velikih glava i sićušnog srca poput čika Klike je mala, uska i nedostatna ne samo za nas. Nego, kako vidimo i za našu mrtvu djecu.

Netko tko nama drži govore o mogućoj građanskoj BIH po ovim ranama nije smio kopati. Ovu djecu, barem  je mrtvu morao poštovati.

Prije nekoliko dana u Centru za kulturu Mostar predstavljena je knjiga autora dr. sc. Amira Klike “Rat u srednjoj Bosni 1992. – 1994. godine” u kojoj se nalaze skandalozne tvrdnje te gotovo ismijavanje osmero djece ubijene u središtu Viteza, kao i pokušaji da se za njihovu smrt optuži Hrvatsko vijeće obrane, a ne Armiju SDA s čijih je položaja ispaljen projektil koji ih je usmrtio u ljeto 1993. godine, piše Večernji list BiH.

Za sve kriv HVO

Kliko, koji je bošnjački povjesničar revizionist i znanstveni suradnik u Institutu za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, na taj je način postao legitimna “meta” pravosudnoga progona s obzirom na izmjene Kaznenog zakona koje je nametnuo bivši međunarodni visoki predstavnik Valentin Inzko.

A 10. lipnja minobacačkim projektilom ispaljenim iz starog dijela Viteza ubijena je najmlađa, tada devetogodišnja Augustina Grebenar, kao i njezin 12-godišnji brat Velimir.

Projektil je usmrtio i djecu Sanju Garić, njezina brata Milana, Dragana Ramljaka, Dražena Čečuru, Borisa Antičevića i Sanju Križanović, za što do sada ni pred Sudom BiH ni pred Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije nitko iz redova Armije BiH nije odgovarao.

Kad bi se pitalo Kliku, odgovarao bi HVO.

Cilj je, ali i matrica ponašanja većine bošnjačkih povjesničara, medija i javnosti, umanjivanje zločina bošnjačke Armije BiH i njihovo predstavljanje izoliranim incidentima ili pak potpuno zataškavanje zločina i preusmjeravanje krivnje.

Tako i svoje objašnjenje zločina u Vitezu započinje stravičnim zločinom HVO-a u selu Ahmićima kako bi neizravno opravdao ono što se dogodilo hrvatskoj djeci na igralištu u mjestu Podgradina, a onda je opet izražavao žaljenje za njima.

Kliko, naime, potvrđuje kako je 10. lipnja trebalo biti na snazi primirje, no on za nepoštivanje optužuje Hrvatsko vijeće obrane.

Također, u objašnjenje masakra nad djecom uvrštava i zaustavljanje konvoja s pomoći Bošnjacima te navodne i nenavodne zločine koje je počinio HVO.

A sve je dodatno začinio tvrdnjama kako je HVO granatirao Zenicu.


“Hrvatsko vijeće obrane je oskrnavilo potpisano primirje i zvjerski napalo na nezaštićene civile u konvoju. Osim ubijenih, mnogi su pretrpjeli fizičko nasilje. Većina konvoja je opljačkana zajedno s vozilima i novcem putnika. Da ne bi bilo nejasnoća nepoznavateljima lašvanske doline, Novi Travnik se nalazi veoma blizu mjesta stradanja hrvatske djece u Vitezu 10. lipnja. Na području općine Novi Travnik vodile su se grčevite borbe tog dana, a koje su se prenosile i na vitešku općinu zbog blizine i povezanosti. Mjesto stradanja nevine djece nije bilo sigurno od posljedica borbenih djelovanja za što odgovornost snosi HVO, a ne Armija BiH. Lokacija se nalazi preblizu liniji fronta HVO – ABiH oko Starog Viteza”, napisao je suradnik očito mitomanskog Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava koji i zločine dijeli na naše i njihove.

A onda je uslijedila najstrašnija, najmorbidnija izjava s kaznenom odgovornošću:

Dakle, HVO je doveo rat među hrvatske kuće i u blizinu sve djece, bez obzira na njihovu nacionalnost. Nastradala djeca su se, zapravo, igrala u vrlo opasnoj ratnoj zoni. Bila je opasna zbog blizine fronta i radi korištenja objekata koji su se nalazili u njoj za potrebe HVO-a što ju je, nažalost, učinilo legitimnom vojnom metom”, napisao je Kliko.

Za ovakvu izjavu još nije odgovarao.

Ukratko povijesnost i znanost , posebno povijest u ratu u SDA historika se svela na tvrdnju da nije kriv častan vojnik Armije BIH ako se neki civil našao pred njegovom granatom. Jer su granate ABIH opravdane uvijek i u svakom slučaju.

Kako stvari stoje u BIH trenutno, posebno na ludilo  u SDA i oko SDA, za očekivati je da novi VSTV odobri imenovanje onih Tužitelja koji će obiteljma viteške djece uručiti kaznene prijave jer su poslali djecu na svete, šerijatske granate. I tako ustali protiv narodnooslobodilačkog rata. Naravno ako Bakir i Šefik stignu. Jer evo dolazi septembar a oni su u septemrbu obično u toplijim krajevima, Jordana, Irana, Egipta, gdje divane s tamošnjim diktatorima , gledaju zajedničke džihadističke snimke iz mladih dana i zahvaljuju se tamošnjim diktaturama na poslanim svetim borcima.

Borcima koji pucaju nasumce. I kolju nasumce. Nemuslimane. A nekad opale i iz granate.

I dok traje još jedan potpuno sulud dan džihadističkog povijesnog divljanja po nama, samo da upitamo legitimne predstavnike Hrvata: Češljate li se za izbore? I šta ste kontali koji narod onio će vam izići na njih?

Napomena : Početak teksta, naslov, te uvod napisani su u provokativnom stilu, inverzno od stvarno rečenog kako bi se čitatelju umjetnički dočaralo kako u želudcu onog drugog zvuče identične tvrdnje onog prvog. Apeliramo na Darku Brkana stoga da nam sjaši s vrata. Neka organizira fake prosvjede za Reufljagiće. Nije odavno. Umjetnost neka ostavi na miru.

 

Share.

2 komentara

Leave A Reply