“Gladovaću dok mi ne vrate djecu”: Đorđu još nisu vratili kćerke!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Đorđe Joksimović, otac tri djevojčice iz Kragujevca, započeo je štrajk glađu jutros ispred Centra za socijalni rad Solidarnost u ovom gradu jer mu djeca još nisu vraćena, iako je Sud donio odluku.

Otac po kojem je snimljen film Srdana Golubovića, od 8 časova nalazi se ispred zgrade, a kako kaže, brojni radnici ovog centra ga podržavaju.

– Izlaze radnici da mi kažu da sam u pravu,  da djeca treba da mi budu vraćena. Nisam ništa jeo ni pio, niti ću. Gladovaću sve dok mi ne vrate djecu – navodi Joksimović za Telegraf.rs.

Iz Osnovnog suda u Kragujevcu kažu za Telegraf.rs da je presuda uručena strankama u skladu sa zakonom, ali da ona nije postala pravnosnažna.

Iz Centra za socijalni rad nisu odgovarali na naša pitanja u vezi sa ovim slučajem.

Podsjetimo, prije nekoliko dana iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, naveli su za naš portal da je nadležni sud donio prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu djece Joksimović.

Takva odluka utjecaće i na rad organa starateljstva kad je riječ o daljoj zaštiti djece. To znači da će po pravosnažnosti presude, djeca iz hraniteljske porodice biti data ocu na dalje staranje – navode iz Ministarstva.

Kako su dodali, starateljstvo organa starateljstva nad djecom na ovaj način biće okončano.

Share.

Leave A Reply