Gorjela bašta kafića u sarajevskom naselju Dobrinja

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U sarajevskom naselju Dobrinja 13. decembra došlo je do požara u bašti ugostiteljskog objekta “De Luxe MO””, koji se nalazi u ulici Hamdije Kapidžića, na području općine Novi gra Sarajevo.

Sarajevska policija je dobila prijavu 13. decembra u 2 sata i 25 minuta.

“Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je požar lokalizovan od strane stanara zgrade u pomenutoj ulici. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, a na konstrukciji tende kafea je pričinjena materijalna šteta. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz angažman sudskog vještaka PPZ struke”, kazali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Preliminarnim nalazom sudskog vještaka, konstatovano je da je do požara došlo posipanjem nepoznate zapaljive tečnosti i upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica po stolu koji se nalazio u unutrašnjosti bašte, nakon čega je došlo do zapaljenja i topljenja gorivih dijelova baštenske konstrukcije.

  • Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.
Share.

Leave A Reply