HDZ polaže velike nade u Milorada Dodika

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Milorad Dodik ne ruši državu, rekao je Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH i potpredsjednik HDZ-a za Federalnu TV. Ovim su istaknuti lideri HDZ-a nastavili sa opravdavanjem poteza velikosrpske politike u našoj zemlji.

Dodik je, prema Čavarinom mišljenju, “samo isprovociran Inzkovim zakonom”.
– Možda su samo isprovocirani oni koji imaju entitet Republiku Srpsku, što mislim da nije pravedno da jedan narod dobije entitet i u nazivu i sadržaju i po sastavu stanovništva, a da druga dva naroda budu u FBiH u jednom entitetu. Mislim da je to trebalo završiti sa tri entiteta, puno bi se bolje i lakše slagali. U ovom trenutku ne mogu podržavati nešto što se radi, što nije dogovor i razgovor. Da li opravdano sa Dodikove strane, u to ne bih ulazio. Mislim da treba i Miloradu Dodiku i svim drugim političkim akterima puno više spremnosti za razgovor i dogovor. Mislim da oni koji misle da mogu napraviti u ovoj fazi, bez razgovora i dogovora, uz neke sulude poteze koje je povlačio visoki predstavnik Inzko na samom odlasku, je jako upitno.

Znači napraviti takav jedan potez u kojem ćete omogućiti da se stalno tužakamo i nešto prebiremo. To je nešto što su davno sudovi presudili, što je egzaktno i mislim da nije dobro – pojasnio je Čavara.

HDZ igra na sigurnu kartu. Oni sa velikim zadovoljstvom posmatraju sve otvorenije napade Milorada Dodika na Bosnu i Hercegovinu, pomažu mu u tim napadima brojnim opstrukcijama funkcioniranja vlasti u našoj zemlji, a sve to rade u nadi da će se otvoriti prilika za reaktiviranje paradržavne tvorevine Herceg- Bosna.

Share.

Leave A Reply