Hoće li krajiški gubitnici podnijeti ostavke na stranačke funkcije

Pinterest LinkedIn Tumblr +

SDA u Krajini odavno ne stoji dobro. Najveći krivac za loše rezultate u KO SDA USK-a je definitivno Šemsudin Dedić!

Nakon što nije mogao ponoviti mandat predsjednika KO SDA USK-a, Dedić je friziranjem mjesta u kantonalnom odboru postavio penzionera Mirsada Vojića koji nije dorastao izazovima pred kojima se krajiška SDA našla!

Vojić koji ima problema ne samo sa starošću već i sa zakonom umrtvio je SDA. Kao potpredsjednik SDA iz naftalina je isplivao Esad Bašagić  lik sa sumnjivom ratnom prošlošću, za kog se veže suradnja sa osuđenim ratnim zločincem Fikretom Abdićem Babom.

Preko ovog dvojca Dedić je imao marionete koje su prekrajale volju članstva SDA. Ustvari Dedićev primarni cilj je ostaviti dojam kod Bakira Izetbegovića kako bez njega ništa u Krajini ne funkcioniše. Realnost je da pod teretom Dedićevih ambicija Krajina izdiše, sigurno ali polako. SDA je u Bihaću ostvarila katastrofalan rezultat, prije svega jer je opterećena vječitim kandidatima koji se vežu s korupcijom i nepotizmom.  Ogroman je i nesrazmjer u broju glasova koji su osvojili kandidati SDA s liste za GV grada Bihaća i kandidata SDA za gradonačelnika Bihaća dr. Samira  Muminovića. Mnogi kandidati i članovi SDA su otvoreno lobirali za Šuhreta Fazlića kandidata POMAK-a.  Izdaja na djelu.

Što se tiče Mehmeda Mahmića, Dedićeve marionete iz Bosanske Krupe, od samog početka njegove kandidature situacija je bila više nego jasna.

Ucjene vlastite stranke,nepotizam, familijarno zapošljavanje,seks afere. Drugo se od Mahmića nije moglo ni očekivati.

Mlađahni Jasmin Musić, zbunjen i nedorastao situaciji, slučajno se našao u politici. Da stvar bude gora ne misli svojom već punčevom glavom!

Što se tiče Mirsada Aličajića i cazinske SDA nikad gora kampanja nije vođena. I prije predizborne kampanje se znalo da je Ogrešević bez konkurencije. I tu je Dedić zaslužan. Naime kod našeg naroda ne vrijedi ona “hljeba i igara”, već “asfalta i igara.” A upravo je Dedić federalni asfslt, odnosno federalnu Direkciju za ceste dao Asda i Nerminu Ogreševiću.

Hoće li krajiški gubitnici shvatiti da su gubitnici i podnijeti ostavke na stranačke funkcije ostaje da se vidi!

Share.

Leave A Reply