‘Imala je kronične bolesti, ali ne možemo zanemariti činjenicu da je bila Covid pozitivna‘

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liječnica iz splitske bolnice kazala je da je preminula 17-godišnjakinja u subotu dobila temperaturu

Ispred KBC Split održana je konferencija za medije na kojoj se govorilo o smrti 17-godišnjakinje.

– Želim izraziti iskrenu sućut roditeljima i obitelji preminule bolesnice. Adolescentica je u dobi od 17 godina i 10 mjeseci primljena na hitni interni primjer lokalitet Križine zbog zastoja srce i disanja. Nakon uspješno provedene reanimacije smještena je u jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti. Imala je pridružene kronične bolesti, a ustanovili smo da je bila Covid pozitivna – kazao je Veselin Škrabić, predstojnik Klinike za dječje bolesti .

Doc. dr. Branka Polić, pročelnica zavoda za intenzivnu pedijatriju kazala je da je bolesnica, nakon što je zaprimljena u bolnicu, liječena u zavodu za intenzivnu pedijatriju po svim pravilima struke.

Nakon uspješne reanimacije ona je stabilizirana, premještena je k nama, ali je došlo do nemilog događaja unatoč liječenju, u jučer u 14.45 sati.

Djevojka je imala kronične bolesti, ali ne možemo zanemariti činjenicu da je bila Covid pozitivna. Do smrtnog ishoda je došlo zbog njenih kroničnih bolesti uz ovu Covid-19 infekciju. Bolesnica je imala zastoj rada srca i pluća – kazala je Polić.

Kazala je da će po pitanju obdukcije zadnju riječ dati struka.

Polić je kazala i da se ne može zanemariti Covid infekcija koju je djevojka imala i koja joj je potvrđena u trenutku kada je primljena u bolnicu. Ustvrdila je i da se u bolnici sve radilo prema pravilima i preporukama struke.

Jutarnji.hr

Share.

Leave A Reply