Ivana Marić: I šta kažete, Dodik pobijedi? SNSD-ovci ne samo da se poraženo vraćaju u bh. institucije, nego…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

 

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Prijedlog programa reformi Bosne i Hercegovine 2021., sa Prijedlogom odluke o usvajanju programa reformi BiH 2021., čiji je predlagač Komisija zaRadi se o sjednici Vijeća ministara BiH koja je bila zakazana za 29. juli, ali je tada odgođena po nalogu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

 

Vijeće ministara trebalo bi razmatrati i Nacrt prijedloga programa javnih investicija/ razvojno-investicijski program institucija BiH 2022. – 2024. godine.

 

Predviđeno je i razmatranje Informacije o IPA 2021. državnom programu za Bosnu i Hercegovinu u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći 2021. – 2027. (IPA III).

 

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Informacija o stanju u oblasti nadzora nad tržištem neprehrambenih proizvoda u BiH za 2020. godinu.

 

Trebala bi biti razmatrana i Lista 14 najuspješnijih kandidata za članove Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Ad hoc komisija Parlamentarne skupštine BiH za provođenje postupka imenovanja članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

 

vijece-ministara

 

Politička analitičarka Ivana Marić osvrnula se na Twitteru najavljenu sjednicu:

 

– Dodik i SNSD ne samo da se poraženo vraćaju u bh. institucije bez ispunjena njihovih zahtjeva, već će na prvoj narednoj sjednici Vijeća ministara BiH razmatrati prijedlog Programa reformi BiH (čitaj: MAP program za članstvo u NATO-u). I šta kažete, Dodik pobijedi – napisala je Marić.

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply