Iz HDZ-a se ponovo žale: Preko noći u Mostaru je ukradeno hiljade glasova hrvatskih stranaka

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar uputio je saopćenje u kojem se navodi kako su nakon izbora u Mostaru glasovi koji su trebali pripasti hrvatskim strankama pokradeni.

Kako tvrde u saopćenju, hiljade glasova koje su dobile stranke sa hrvatskim predznakom preko noći je nestalo.

“Odgovorno tvrdimo da se nastavlja raditi izborni inženjering, nakon zatvaranja birališta, a sa hrvatskih područja nestaju glasovi ili se ne broje. Danas imamo upravo takvu situaciju na koju smo upozoravali. Nakon 16.00 sati od zatvaranja birališta nemamo izbrojane glasove za Grad Mostar. Imamo glasove kojih
preko noći nigdje nema, a dobile su ih hrvatske stranke. Ko je ukrao te glasove i/ili ih prebacio drugim političkim opcijama”, naveli su iz HDZ-a.

Također, naglasili su da CIK i Gradska izborna komisija moraju biti neovisne od političkog utjecaja.

“Naglašavali smo kako Centralna izborna komisija, i Gradska izborna komisija nadležne institucije za provođenje izbora moraju biti neovisne od političkog utjecaja, što jamči transparentnost i demokratski izborni proces a u Mostaru to nije slučaj. Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar poziva međunarodne partnere i predstavnike međunarodne zajednice, sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog gorućeg problema i očitih izbornih manipulacija koje ruše europski put, stabilnost i napredak”, zaključili su iz Hrvatske demokratske zajednice u Mostaru.

Share.

Leave A Reply