IZ ZAGREBA SAD’ I OFENZIVA SDP-a NA BOSNU

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Već 30 g. traje HDZ-ova ofenziva na Bosnu, sad’ počela i SDP-ova.
U hrvatskom SDP-u jako se uvrijedili što ih bosanski SDP nazvao desničarima, nakon što je njihov stranački zastupnik, zajedno s HDZ-ovcima u Evropskom parlamentu glasao za hrvatske amandmane pogubne za Bosnu.
Što se više brane, sve dublje se ukopavaju. Odgovaraju da su oni za građansku BiH, u kojoj će se svatko moći “politički legitimirati i birati svoje predstavnike.” Pa to mogu i sada, tko im brani?
I kao najvažnije, nekada samo za HDZ, sada i za SDP, da se spriječi da “brojniji narod na izborima preglasava onaj malobrojniji .”
ŠTO TO ZNAČI? Sprečavati građane da glasaju za koga hoće, neovisno o nacionalnoj pripadnosti? Stajati s puškom na biralištu i svakog pitati : Jesi l’ Bošnjak? Da slučajno nisi glasao za Komšića!
Kako onda omogućiti da svaki građanin slobodno bira koga hoće, ako mu se već unaprijed kaže za koga ne smije, da nekog ne bi preglasao. Što znači da se i dalje svatko zatvara u svoj “čisti” tor?! . HDZ-ova retorika. Koju je usvojio i bivši šef SDP-a, sada predsjednik Milanović.
Koji doduše viče, vapi:
“HDZ UNIŠTAVA DRŽAVU, UNIŠTAVA USTAV, SATIRE HRVATSKU. ”
Što je istina.
Ali, isto to HDZ radi i u Bosni i Hercegovini, ruši i satire
državu, što predsjednik nije ni spomenuo.
Ili Zaboravio zbog vrućine, ili zato što je s HDZ-om u zajedničkom talu u Bosni? Retorika ista, HDZ-ovska, koju je sada preuzeo i Milanovićev bivši SDP.
Nekada su u Bosni strahovali od vijesti iz Središnjice na Trgu žrtava fašizma, hoće li sad’ i od onih iz Centrale sa zagrebačkom Iblerovog trga?
Srećom za Bosnu, neće! SDP više ne može pomoći ni samom sebi, pa teško da može nekome i odmoći, osim sam sebi. Mogu samo pričati.
SDP je zauzet unutarstranačkim borbama, na čelu s nesposobnom vodstvom, koje ih je dovelo do toga da im se rejting opasno približava onom početkom 90-ih, kada je u Hrvatskoj bilo gore biti u SDP-u, nego biti Srbin.

Fb Nada Satrijaš Al Issa

Share.

Leave A Reply