IZAĐI ZA MOSTAR: Hrvati imaju bolju izlaznost

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ne poveća li se izlaznost probosanskih glasača, HDZ će opet pobijediti. Sa terena stižu zabrinjavajuće informacije o izlaznosti do 14 sati. Ne promijeni li se nešto u sljedećim satima, HDZ će osigurati većinu u Gradskom vijeću i nastaviti upravljati Mostarom.

Prema podacima Centralne izborne komisije, izlaznost na izborima u Mostaru u 11 sati iznosi 16,97%, što je nešto više od prosjeka zabilježenog u Federaciji BiH u 11 sati 15. novembra, kada je izlaznost bila 14,82%.

U Mostaru je najveća izlasnost jutros zabilježena u Gradskim područjima 4, 5, i 6, dakle na takozvanoj zapadnoj strani Mostara: Jug – 19,1%, Zapad – 18,66% i Jugozapad – 17,31%.

Na takozvanoj istočnoj strani Mostara, u Gradskim područjima 1, 2 i 3, izlasnost je iznosila: Stari Grad – 15,6%, Jugoistok – 15,41% i Sjever – 15,33%.

Ne promijeni li se nešto u sljedećim satima, HDZ će osigurati većinu u Gradskom vijeću i nastaviti upravljati Mostarom.

Sa terena stižu zabrinjavajuće informacije da je do 14 sati izlaznost još više povećana u korist HDZ-a.

Podsjećamo, Gradsko vijeće Mostara imat će 35 vijećnika. Birat će se tako što će u šest gradskih područja biti izabrana 22 vijećnika, a preostalih 13 s područja Grada (gradska lista) kao jedne izborne jedinice. U Gradskom području Jugozapad bit će izabrano 7 vijećnika, u Gradskom području Stari grad 5, u Gradskom području Zapad 4, a po 2 u gradskim područjima Sjever, Jugoistok i Jug.

Share.

Leave A Reply