Izbor gradonačelnika Sarajeva pokazao sve slabosti Bošnjaka

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Izbor gradonačelnika Sarajeva još jednom je pokazao koliko su Bošnjaci zaostali u izgradnji i očuvanju vlastitog identiteta. Bošnjaci su nasjeli na propagandnu matricu da će se desiti propast svijeta ako Bogić Bogićević ne bude gradonačelnik Sarajeva. Bilo je i onih koji su čak tvrdili da neizborom Bogićevića, Bošnjaci sami sebe guraju u nekakav geto. Napravljena je atmosfera da nema poštenih ni pametnih Bošnjaka u Sarajevu, da je takav samo Bogićević i ako se to ne desi da će biti kraj svega.

Bez obzira na sve ljudske i političke kvalitete Bogića Bogićevića, samo nama Bošnjacima se mogla učiniti ovakva podvala, samo mi možemo aplaudirati na priče da među nama nema niko pošten ni pametan i da smo gotovi ako na čelu Sarajeva ne bude Bogićević.

Optužbe za spomenuti neizbor gradonačelnika Sarajeva su priča za sebe. Nemoguće je ni zamisliti da za neizbor Bošnjaka za gradonačelnika Banjaluke gledamo na RTRS-u optužbe na račun srpskog naroda kao što smo mi gledali na Federalnoj TV govor mržnje akademika Slave Kukića kada je optužio nas Bošnjake da smo islamski fundamentalisti.

Nažalost, ni iz ovog iskustva vjerovatno nećemo izvući pouku.

 

Share.

Leave A Reply