Izbori u GO SDA Bihać

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polako se bliže unutarstranački izbori u GO SDA Bihać. Svaki izbori su ispit zrelosti za biračko tijelo. Hoće li se birati podobni ili sposobni. Što se tiče unutarstranačkih izbora najbitnije je za jednu političku stranku ili partiju da izabere sposobnog lidera koji će oko sebe onda okupiti tim ljudi s kojima će moći neometano raditi i surađivati za dobrobit svih građana.  Bihaćka SDA se suočava s teškom krizom. Od izbora do izbora, rezultati su sve slabiji.  To je odgovor birača na stanje unutar GO SDA Bihać. I dobro je da će se izbori održati…

Treba napokon da GO SDA Bihać profunkcioniše u punom kapacitetu. Delegati kandidirani ispred mjesnih ogranaka GO SDA Bihać će odlučiti ko će biti predsjednik bihaćke SDA u narednom periodu. Pred delegatima je izbor između dva kandidata. Dr. Emir Šabić i dr. Edin Bašagić. O prvom kandidatu se ne zna baš puno. Široj javnosti je potpuno nepoznat.

Drugi kandidat je dr. Edin Bašagić. Neuropsihijatar. Istaknuti član SDA s kontinuitetom u radu. Spreman da se suoči s izazovima koji su pred njim kao i pred GO SDA Bihaća. Članovi SDA u Bihaću ali i građani Bihaća o doktoru Bašagiću će  vam kazati sve najbolje. Jednostavno čovjek bez mrlje u karijeri. Iako kao kandidat nije bio preferiran od strane određenih krugova koji nastoje da kreiraju politiku SDA u Bihaću ipak je su članovi i delegati SDA u njemu prepoznali kvalitete jednog lidera. A to je ono što nam u ovom trenutku treba. Lider! Čovjek koji zna šta hoće i koji ima zacrtane ciljeve!

Share.

Leave A Reply