Izetbegović: Ako se Dodik vrati na pozicije od prije 15 godina mogli bi napraviti bolje društvo

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na godišnjicu rođenja prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića Šehidsko mezarje Kovači posjetile su brojne delegacije, a jednu od njih predvodio je Izetbegovićev sin i današnji predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Izetbegović je na početku obraćanja kazao kako rahmetli Aliji ne trebaju ovakva okupljanja, da je on uvijek bio protiv bilo kakvog kulta ličnosti.

“Sjećam se kad je naredio da se iz jedne sale uklone njegove slike, gdje smo imali skup SDA. Kad neko za Bošnjake izjavi da su podanički narod trebamo se sjetiti Alijina vremena kad su se stotine hiljada ljudi borili za dostojanstvo, svoju vjeru, slobodu”, izjavio je.

Mi smo vratili svoje ime u vremenu kojem je simbol ime Alije Izetbegovića, dodao je.

“Uvijek razmišljamo šta bi govorio ili uradio on. On je bio autoritet koji je narod pratio i u koga nikad nije posumnjao. Mislim da se taj autoritet gradi i kad je ova struktura u pitanju, da je narod sve više uvjeren da drugoga puta nema”, naveo je.

Mora se dobiti ova igra nerava, nastavio je misleći na trenutnu političku situaciju, mi moramo biti ta strana koja usmjerava stvari u pravom smjeru. Kazao je i par riječi o Dodiku kazavši kako je današnje ponašanje već viđeno.

“Mislim da ćemo mi ovdje napraviti normalnu zemlju, ne znam hoće li u tome učestvovati Milorad Dodik. Ako se vrati na one pozicije od prije deset ili 15 godina mogao bi biti jedan od onih koji će napraviti društvo gdje omladina ne odlazi, gdje se penzioneri ne boje niskih penzija”, zaključio je Bakir Izetbegović.

Klix.ba

Share.

Leave A Reply