JE LI STJEPAN MESIĆ DOISTA ISKRENI PRIJATELJ BiH?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Możda-post festum.
Piše nekidan jedan fb prijatelj iz BiH ispod moje objave da bi S. MESIĆ, kada bi se kandidirao na izborima u BiH, “pobijedio sve ostale zajedno,” jer je “veliki prijatelj Bosne.”
JE LI S. MESIĆ DOISTA VELIKI PRIJATELJ BOSNE.?

“Veliki prijatelj” Bosne ne bi ostao uz Tuđmana i kada je uvidio njegove opasne namjere podjele Bosne, morao je sve znati, imao je informacije iz prve ruke.
Ako je oduvijek, kako je petsto hiljada puta ponovio, bio protiv Miloševićeve i Tuđmanove podjele Bosne, zašto je ostao uz Tuđmana i nakon Karađorđeva ‘91? Je li zato što je htio ući u povijest kao i bukvano posljednji predsjednik Jugoslavije nakon Tita? No, nije bio dugo, 1. 9.’ 91. SUP Srbije zabranjuje Mesiću dolazak Beograd, i to je bio kraj Jugoslavije, MESIĆ se vraća u Zagreb i ostaje uz Tuđmana, iako je Karađorđevo već debelo iza Tuđmana i Miloševića.
ILI JOŠ GORE, ZAŠTO MESIĆ OSTAO TUĐMANOVA DESNA RUKA I NAKON STRAVIČNOG ZLOČINA, GENOCIDA koje je 16.4.'93. u AHMIĆIMA počinio HVO, kada je istrijebljeno cijelo selo, čak i 6-mjesečna beba, kao “ratni neprijatelj.? ”
Zašto tada, nakon takvog genocida nije napustio Tuđmana?
ISTRIJEBITI CIJELI SELO JE GENICID!

MESIĆ SE S TUĐMANOM RAZILAZI tek gotovo godinu dana NAKON AHMIĆA, 5. februara ‘94., nakon njihovog zadnjeg razgovora, ali ne zbog Bosne, već zato jer se nisu mogli dogovoriti oko buduće Mesićeve funkcije.
NIJE SE MESIĆ RAZIŠAO S TUĐMANOM ZBOG BOSNE, VEĆ. ZBOG SEBE, i tek tada počinje njegova paljba po Tuđmanu zbog Bosne i svega i svačega. S pravom, ali prekasno.
Ostao je zapisan i Mesićev govor hrvatskoj dijaspori početkom 90-ih u Australiji, kada je u tipičnom HDZ-ovskom domoljubnom zanosnu (navodno) rekao
da BH Hrvati trebaju biti “pioniri velike Hrvatske.”
Tada je, da bi od iseljenih Hrvata prikupio što više novca, rekao i ono što im je najviše godilo ušima, ono čuveno o hrvatskim Srbima i opancima- da iz Hrvatske mogu ponijeti samo prašinu na svojim opancima.(A kasnije i najveći zaštitnik Srba u RH)!
Samo je imao peh da negdje putem iz Australije izgubi vreću s novcem, koju su napunili australski Hrvati.
A TEK MESIĆEVA NEVJERODOTOJNOST U NJEGOVIM KNJIGAMA O RUŠENJU JUGOSLAVIJE!
Prvo je napisao knjigu “Kako SAM rušio Jugoslaviju,” koja postala toliko tražena da ubrzo uslijedilo i drugo izdanje, ali s drugim nalovom:” Kako SMO rušili Jugoslaviju,” u kojoj, eto, umanjuje svoju ulogu u rušenju države.
Uslijedilo je i treće izdanje, s trećim naslovom:” Kako SU rušili Jugoslaviju.” Mesića više ni u naslovu. Čak je za naslov prvog izdanja tvrdio da nikad nije ni postojao.
MESIĆ KAO NASMIJEŠENI TUĐMAN? Kako ga se u Hrvatskoj ubrzo okrstiIo. Ima nešto u tome.
Samo, prema komentaru, onog mog fb prijatelja, Bosanci to valjda još nisu – skontali.
LA HAWLA WALA GUATA ILA BILAH!

Nada Satrijaš Al Issa

Share.

Leave A Reply