Jeli Muriz Bošnjak Bakire?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nije čovjek ono što misli, već ono kako djelima pokazuje. A svašta djela zbore. Onome ko pažljivo posmatra puno djela govore. Ubijen je Dženan Memić. Otac Muriz traži pravdu i istinu za svoje ubijeno dijete. To je normalna stvar u normalnoj državi. Nažalost mi ne živimo u normalnoj državi. Živimo u državi rascjepkanoj i rasparčanoj po svim osnovama. Nesreća Murizova je što mu je kći Arijana ušla u NiP. A razlog Arijaninog ulaska u NiP je upravo njen način da dođe do istine. I nije NiP bitan u cijeloj ovoj priči, kao ni lider NiP-a Elmedin Konaković. To je jedan obični napuhanko, prebjeg iz SDA kao i Čampara i ostali. Oni su nejaki, nebitni. Nebitna je bilo koja stranka u slučaju rahmetli Dženana. Digla se kompletna SDA mašinerija. Biva ruši Muriz SDA u korist NiP-a protestima. Kako je to jadno. Istina ne ruši nikog ko je na istini. Istina je olakšanje, snaga, potreba vaš kao hrana, vazduh i voda.

Ali izgleda nije Muriz Bosnjak ni po tvojoj a ni po mjeri tvojih uvlačiguzica. Evo sve da Muriz nije Bošnjak. Da je Srbin, Hrvat, Jevrejin. Ko to ima pravo uzeti život mladiću za kog svi koji su ga poznavali imaju riječi hvale. Ko ima pravo da prikriva taj gnusni zločin.

Nije ni Tadićka bitna. Pravosudni smet ko i velika većina u pravosuđu. Istina je bitna. Ne krijte se iza Dudakovića,Vikića i ostalih heroja Bosne i Hercegovine.  Ne lažite ovaj narod.

Kažeš Bakire treba spriječiti odlazak mladih iz BiH. Zašto da omladina ostaje u BiH? Daje zlosravljaju, pljačkaju i ubijaju. Da se djevojčice ta dopunu prodaju Asimima, Amerima i ostalom šljamu. Nije to politika tvog rahmetli babe bila. Nije volio ni jednoumlje. Volio je i poštovao slobodu. Slobodu djelovanja i mišljenja. A znao se na vrijeme i povući. Težioje dobru i s dobrim ljudima se družio. Za razliku od tebe. Sve su lica s optužnica u tvojoj blizini. Za tvoju majku rahmetli nije se znalo. Ti se ni tu postaviti ne znaš. Kritiku podnijeti ne možeš.

Zašto vam smeta istina o ubijenom Dženanu. Zašto vam smeta procesuiranje zločinaca? Skrivate li koga?

Share.

Leave A Reply