Kada će Hrvatska prestati dijeliti BiH?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Z. MILANOVIĆ ( u posjetu Italiji) :
“Odnosi Hrvatske s Italijom su dosadni, što je baš super.”
Kada će odnosi s Bosnom biti dosadni, da budu “baš – super?” Možda kada Hrvatska prestane silom voditi vanjsku politiku Bosne i Hercegovine.
Jednom je pokojni Račan za neku Tuđmanove nepodopštinu rekao :” Nije kriv Tuđman, kriv je Ustav.”

JESU LI ZA IMPERIJALNO PONAŠANJE HRVATSKE PREMA BiH KRIVI MILANOVIĆ, PLENKOVIĆ I RADMAN, ILI – HRVATSKI USTAV?!

Kriv i Ustav i državni vrh koji se poziva na Ustav, donešen po nalogu državnog vrha, prema kome RH ima ustavnu obvezu brige o Hrvatima u BiH, prevedeno- za miješanje u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine, pa se drže tog članka Ustava kao da je Sveto pismo, kojeg se moraju držati k'o pijan plota
NA RIJEČIMA I MILANOVIĆ I PLENKOVIĆ su za cjelovitu, suverenu Bosnu, ali u praksi to nije tako.
Stalno inzistiranje na trećem entitetu samo je daljnja unutarnja podjela BiH, s krajnjim ciljem pripojenja Hrvatskoj, po Dodikovom poučku o secesiji.
O Inzkovom zakonu o zabrani negiranja genocida u Zagrebu se uglavnom šuti, prolazi ispod radara, i Čovićeva reakcija mlaka. Zašto? Zato što su i u Zagrebu, a onda i u Mostaru svjesni da se Inzkov zakon ne odnosi samo na ratnu politiku i zločine tzv. R. S., jer su ratni zločini počinjeni i u stvaranju tzv. HRHB, koji su presuđeni u Haagu.
Paradržavice tzv. R. S. tzv. HRHB ZLOČINAČKI PANDAN JEDNA DRUGOJ. Zato u Zagrebu radije šute, ne priznaju “svoje ratne zločine,” što predsjednik Milanović ni ne skriva, Plenković misli isto, samo se diplomatskije izražava.
PLENKOVIĆ I NA NETOM ODRŽANOM SAMITU U BRUXELLESU, nastavio voditi bosansku vanjsku politiku, šalje poruke i SAD-u i E. U. o situaciji u BiH. Traži njihovu pomoć Hrvatskoj u sređivanju stanja u BiH. Kao da u Washingtonu i Bruxellesu ne znaju kakvo je stanje u BiH, isto kao i što su odavno prozreli i hrvatske namjere.
Predsjednik Milanović već odavno postavlja uvjete i NATO- paktu i E. U. o tri konstitutivna naroda, nadao se instant, ili ad hoc podršci, ali odgovora u tom smislu nema, “podrška” ide u suprotnom smjeru-građanskoj BiH, cjelovitoj, u kojoj će glasati tko za koga hoće, kao u svim suverenim, suvremenim državama.
A onda, radeći Bosni iza leđa, Milanović za Komšića i Džaferovića kaže da “nisu ljudi poštenih namjera.” Komšić je odgovorio Milanoviću, svom kolegi po funkciji.
ALI ZAŠTO ŠUTI MINISTRICA VANJSKIH POSLOVA B. TURKOVIĆ, zašto svom hrvatskom kolegi nije poslala nikakvu prosvjedu notu, nakon što se bezobrazno, s visoka usudio zatražiti ostavku predsjedavajućeg Predsjedništva njezine države, već samim time što jedan ministar nije na razini šefa države.
Zašto je “biser” bh diplomacije na taj skandal odšutio?
Zar je moguće da nakon svega još vjeruje Radman, kao što mu je vjerovala u aprilu u Sarajevu kada ju je Radman uspio uvjeriti da “non-paper” nije nikakva prijetnja Bosni i slavodobitno izjavila da se insinuacijama oko tog “papira” samo “pokušavaju unijeti smutnje,” i da će odnosi RH i BiH biti “još bolji u rješavanju otvorenih pitanja!”
KAKO ministrice, kada RH stalno otvara stara pitanja? Gdje je tu “međudržavno poštovanje i uvažavanje,” dok Hrvatska diplomacija vodi i bh. diplomaciju, čija šefica diplomacije na to nema ništa reći, a kamoli poduzeti.
Je li “međosobno poštovanje i uvažavanje,” kada se hrvatski minisar usudi zatražiti ostavku predsjedjedavajućeg Predsjedništva BIH.
GOTOVO JE BILO DEGUTANTNO SLUŠATI MINISTRIČINE POHVALE RADMANU, s kojim je dogovorila “međusobno uvažavanje i poštovanje, koje ne trebaju pokvariti-zamagljene percepcije.” Nisu to, ministrice, nikakve “zamagljene percepcije.”
S hrvatskih percepcija prema Bosni magla se digla još ‘91.

Nada Satrijaš Al Issa

Share.

Leave A Reply