“Kada sam govorila o ubistvu svog brata Dženana, tužiteljica Sabina Sarajlija se smijala”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sabina Sarajlija, glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, ponovo se jučer obratila javnosti na sjednici Skupštine KS i opet je imala priliku da odgovara na pitanja zastupnika.

Sve je to za Source.ba portal prokomentarisala Arijana Memić, zastupnica Naroda i pravde u Skupštini KS, te sestra ubijenog Dženana Memića.

“Drago mi je da je javnost imala priliku da vidi kako se ponaša glavna kantonalna tužiteljica i da vidi kakvu nam je silu i bahatost demonstrirala na jučerašnjoj sjednici Skupštine KS. Mislim da je ovo četvrti izvještaj Tužilaštva KS koji nije usvojen, ali su navikli tako. Upravo se tako i ophode prema nama. Toliko puta smo se njoj obratili, dali smo joj 100 hiljada prilika da uradi posao onako kako joj zakon nalaže, da prekine ovu farsu i našu agoniju. Međutim, ona to nije željela. Nadali smo se da će biti drugačija od Dalide Burzić, ali drugačija je samo po tome što nije toliko stručna u izvlačenju i provlačenju”,rekla je Memić za Source.ba portal.

Tvrdi da je naknadno pregledala snimak i pratila reakcije Sarajlije prilikom obraćanja Ifeta Ferageta.

“Vidjela sam da je bilo tu svega u toku obraćanja Ifeta Ferageta, pa je iznervirana napustila salu Skupštine KS. Mene to ne iznenađuje. Prošli put, kada sam govorila o ubistvu svog brata Dženana, tužiteljica Sarajlija se smijala, mada je tada sjednica održavana online, pa to javnost nije vidjela. Vidjeli ste način na koji govori o slučaju ubistva Dženana Memića i o slučaju djevojčice Nadin. Dakle, bez imalo empatije, bez imalo suosjećanja. Na kraju je rekla da se suosjeća s nama, ali kada je silazila sa govornice ostala je pri stavu da se ovdje, ipak, radi o saobraćajnoj nesreći. Mislim da je to užasno šta je izjavila. Pored svih dokaza i presuda, gotova je ta priča, ali ona i dalje ide dalje i ne misli odustati od te priče”, ističe Memić.

Dodala je kako je glavnoj tužiteljici do sada uputila na desetine pitanja, ali da nikada još nije dobila neki konkretan i jasan odgovor.

“Ona je meni odgovarala na pitanja, ali nikada ništa konkretno. Odgovor bi uvijek bio da je postupak u toku. Nakon presude Vrhovnog suda FBiH sam joj postavljala ista pitanja, ali ništa konkretno nije odgovarala. Mi njima ne vjerujemo i nadamo se da više nikakve radnje neće poduzimati. Ne znam ko više njima vjeruje”, rekla je za naš portal Arijana Memić.

 

Share.

Leave A Reply