Kakanj: Migrant uhvaćen kako provaljuje u trgovinu, susjed vlasnika ih uhvatio na djelu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako je pojasnio vlasnik, provala u njegovu trgovinu dogodila se u subotu oko 2.30 sati, a nakon što se oglasio alarm njegov susjed je jednog zatekao u krađi te ga je uhvatio i zadržao do dolaska policije.

Iako do sada nije bilo zabilježenih slučajeva napada migranata na imovinu stanovnika Kaknja, to se jutros promijenilo kada je jedan uhvaćen na djelu prilikom krađe u trgovini Bare koja se nalazi u istoimenom naselju.

Naime, kako je pojasnio vlasnik trgovine Berislav Tomić, provala se dogodila u subotu oko 2.30 sati, a nakon što se oglasio alarm njegov susjed Elvir Silajdžić je jednog provalnika zatekao u krađi te ga je uhvatio i zadržao do dolaska policije.

Suučesnik pobjegao

Drugi migrant koji je čuvao stražu je uspio pobjeći i za njim traga policija.

Susjed Elvir ima ključeve od trgovine jer se događa da se upali alarm pa on siđe i ugasi ga, jer živi iznad. Kada se alarm oglasio, on je sišao dole i vidio je da su vrata otvorena. Pokušao je ući unutra da ugasi alarm. U međuvremenu je vidio čovjeka za pultom pored kase. Šokirao se. Kad je vidio Elvira, lopov je spustio ruku prema sredini trbuha pa je susjed pomislio da možda ima pištolj i uplašio se. No, ubrzo je shvatio da lopov nije bio naoružan – ispričao je Tomić.

Odvela ga policija

Hrabri susjed je potom odlučio svladati i uhvatiti lopova.

Prstom mu je pokazao da dođe, odnosno da izađe iza pulta. Taj migrant je fino prišao, normalno…Susjeda ga je izveo iz trgovine i pozvao suprugu da mu snese mobitel. Pozvao me je i kazao mi šta se dogodilo i ja sam odmah obavijestio policiju koja je brzo stigla. S pulta je sve bilo srušeno. Kada ga je policajac pitao zašto je provalio u trgovinu, on je kazao da je bio gladan. Ja mu rukom malo jaknu razmaknem, kad unutra torbica s novcem i počeše kutije od cigareta ispadati. Ne znam koliko je uzeo, policija ga je tako odvela. Ovaj drugi koji je čuvao stražu je pobjegao – pojasnio je Tomić.

Dodao je da lopov nije ukrao hranu, već samo novac i cigarete, piše Avaz.ba.

Share.

Leave A Reply