Kako je Šemso razvalio SDA u Bužimu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jedan i jedan su uvijek dva. Osim u politici. Tada daju u tri. Dokaz za to su i osnivanje Asda, NB,NiP -a. SDA se osipa polako ali sigurno. Dugo godina je Senad Šepić bio prvi Krajišnik u Sarajevu. Neprikosnoveni lider koji za Krajinu ništa nije učinio. A trebao je. Smijenio ga je Šemsudin Dedić. Ćutljiv,povučen, tupan koji zna za sebe. A zna to bolje od bilo kojeg krajiškog političara. Upravo iz razloga što se ne pojavljuje previše u javnosti njegove afere su dobro prikrivene. Kad se sjetimo prošlog saziva Vlade, Dedić je sve podredio ličnim interesima.

Prvi koji su mu postali trn u oku su Agan Bunić i Kasim Mulalić. Zbog svoje čvrste opredjeljenosti da ne šuruju s Laburistima osuđenog ratnog zločinca, zbog protivljenja malverzacijama oko poticaja, zbog odbijanja da učestvuju u preferiranju srbijanskog farmaceutskog lobija pod palicom kontroverznog Dženisa Šabulića prvi su se našli na Dedićevoj listi za odstrijel.

Računao je Dedić da će Mulalića i Bunića politički pokopati. Nažalost pokopao je SDA. Da je razmišljao kako treba ne bi tako djelovao. Ali Dedića ne vode interesi naroda i SDA, već lični. Da je razmišljao kako treba SDA bi danas imala jednog zastupnika više.

Nije to Dediću bitno. Iz udobne sarajevske fotelje, Krajina izgleda tako daleko!

Agan Bunić i Kasim Mulalić su dokazali i pokazali da imaju povjerenje naroda, a Šemso da mu SDA i narod nisu bitni!

Share.

Leave A Reply