Kandidati koje je Ogrešević odveo u poraz

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nijaz Kadirić kandidat Nezaviznog bloka za načelnika Sanskog Mosta, Zlatko Hujić kandidat POMAK-a za načelnika Bosanskog Petrovca i Nedžad Kudelić kandidat svih stranaka osim SDA za načelnika općine Bužim, predizbornu kampanju su provodili ne sa svojim narodom već s gradonačelnikom Cazina Nerminom Ogreševićem!

Vodili su oni Nermina poput mečke na seoskim vašarima, pokazujući ga narodu, valjda potcjenjujući inteligenciju Krajišnika. A Krajišnici, ponosni, hrabri, inteligentni , smijali su se ovoj vašarskoj paradi političkog polusvijeta. Polusvijeta kojeg čine poluljudi, poluvaške. Poluvaške nakačene na jasle budžeta. Ne poznaju te poluvaške drugi svijet sem budžetskog. Parazitiraju godinama, demagogijom gradeći lažni svijet i lažnog lidera. I upravo taj lažni lider Nermin Ogrešević, slavodobitno je šetao sanskim i petrovačkim ulicama, penjao se po vrletima bužimskih brda. Čak je i sam počeo vjerovati u vlastitu laž. Da je lider. Lider svih Krajišnika s pretpostavkama da bude prvi u Bošnjaka.

A  narod gledajući ih tako napuhane, pune sebe, počeo se sjećati Admira Hadžipašića Masirače, Rifeta Hozanovića,Irfana Durića, Rasima Pajića, hadži šejha Topčagića. I sjećanja na ove tmurne likove probudila su sjećanja na ucjene,seks afere,lažne diplome. I ta ružna sjećanja su poput igala probila napuhana ega još napuhanijih ideologa “Autonomije 2”.

Ali neka ih. Zahvaljujući njima narod je vidio za koga treba glasati. Ko su narodni kandidati. Narod je vidio da  Mersudin, Mahmut i Faris vrijede…

A ovaj trojac koji je mislio da voda mečku po seoskim vašarima, kasno je shvatio da je mečka njih provodala. Bili i ostali gubitnici!

Share.

Leave A Reply