Kome smetaju ubijeni Dženan i David

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Već godinama istraga, barem ona zvanična u vezi ubistava Dženana Memića i Davida Dragičevića tapka u mraku. Nepovjerenje u pravosudne organe je opravdano. U oba slučaja i pravosuđe i policija su uključeni u sakrivanje dokaza. Slučajevi se nastoje politizirati od strane pozicije i iskoristiti od strane opozicije. Svako neku korist traži. Osim porodica. Porodice su neutješne. I samo oni jedni druge razumiju. Nažalost nisu samo Dženan i David ubijeni pod nerazjašnjenim okolnostima. Još je djece, naše budućnosti, mladosti ubijeno. Počinioci ovih gnusnih zlodjela još uvijek nisu poznati, kamoli procesuirani.

A šta očekivati od države u kojoj nisu pronađeni krivci za atentat i ubistvo ministra unutrašnjih poslova pokojnog Joze Leotara.

Obični građani, sirotinja, kako ih pošprdno zovu politički tajkuni su u strahu. Glas naroda, običnog naroda se ućutkuje. Cenzura, progoni su na vrhuncu. U sve se uključuju stranački botovi, praveći od žrtava krivce. Sve u cilju obrane svojih kriminogenih vođa i njihove zločinačke hobotnice.

I nikako da shvatimo, dva dječaka su ubijena. Dva dječaka u cvijetu mladosti. Dva dječaka koje je čekala svijetla i lijepa budućnost. Na kraju krajeva, dva dječaka koji su trebali biti budućnost ove zemlje.

Koliko je samo opasna kriminogena hobotnica koja svim silama nastoji zataškati ubistva ovih mladića najbolje se vidi po beskrupuloznim komentarima stranačkih botova u oba bh entiteta. Pa ne prave Muriz i Davor nikakvu revoluciju. Dva oca žele pravdu. Pravdu za svoje ubijene sinove. Ništa više, a ni manje. Hoće da se zlikovci procesuiraju i kazne. Da istina ugleda svjetlo dana. Na kraju da se to nikad i ničijem djetetu ne dogodi.

Jučer su ubijeni David i Dženan. Sutra to može biti bilo čije dijete. Zbog čega su nam glasovi umukli? Zbog čega smo postali tako inertni, a sve su nam uzeli? Ni dostojanstva više nemamo. Jer da ga imamo davno bi oba slučaja bila riješena i davno bi rastjerali ovu bagru vampira koji nam decenijama piju krv.

Digni se narode. Neka zlikovci čuju tvoj glas. Neka se krivci za ubistva Davida i Dženana procesuiraju. Neka se pravda zadovolji. Odazovi se protestima!

 

Share.

Leave A Reply