Komšić: Schmidtov stav nije zvanični stav Njemačke / Loše je što je zauzeo stranu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Razgovarali smo sa Merkel, Schmidtov stav nije zvanični stav Njemačke, kazao je poslije sastanka s ambasadorima Evropske unije predsjedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić.

Osnovne teme sastanka bile su, kako je kazao, blokade koje su na snazi, a posebno one koje se odnose na održavanje izbora naredne godine.

Kazao je i kako je jedno od ambasadorskih pitanja bila izjava visokog predstavnika Christiana Schmidta.

– Loše je da je Schmidt zauzeo stranu jer čim vi to uradite, u problemu ste. Onda sve što radi dalje će izazivati sumnju – kazao je Komšić.

Na tom skupu čule su se strašne izjave o Sarajevu i jednom narodu, dodao je Komšić te ponovio kako je posebno za to reagovao.

– Nikad Sarajevo nije bilo mjesto koje je pripadalo samo jednom narodu, uvijek je bilo mjesta za svakoga. Danas pričamo o tome jer ima ljudi koji izađu i lupnu glupost – izjavio je on.

Kazao je da njemačka vlada nije promijenila svoju politiku ni za milimetar, a da Schmidta treba pitati za njegove izjave.

– Ograničavanje mandata članova Predsjedništva BiH nije ni pravno moguće jer je dio Dejtonskog sporazuma, a to Schmidt ne može mijenjati – poručio je Željko Komšić.

(Oslobodjenje.ba)

Share.

Leave A Reply