Komšićev kabinet: Tvrdnje da je Komšić poslao Jovanovića da brani Novalića su glupost i hinjaluk

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sinoćnje gostovanje lidera LDP-a Čedomira Jovanovića u Centralnom dnevniku Face TV ne prestaje izazivati reakcije bh. javnosti.

Jovanović je, podsjećamo, sinoć rekao da treba pružiti podršku Premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću protiv kojeg se vodi sudski postupak pred Sudom BiH u aferi “Respiratori”, dodavši da se radi o politički montiranom procesu zbog kojeg se kasni sa nabavkom vakcina što ide u prilog “onima koji ruše BiH”.

Ove Jovanovićeve izjave izazvale su lavinu komentara na društvenim mrežama, među kojima je bilo i onih da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić, čiji je Jovanović jedan od savjetnika, “iznajmio Čedu Jovanovića da brani Bakira, Sebiju i Novalića” zbog pomora građana od koronavirusa.

Na ovakve komentare reagirali su iz kabineta hrvatskog člana Predsjedništva BiH, rekavši da su ovakve insinuacije “glupost i hinjaluk”.

“Tvrdnje nekih ‘uglednika’ da je Komšić poslao Jovanovića da nekog brani su glupost i hinjaluk, ali razumijem tu logiku jer krug Četvorke šalje kod Senada. Mi ne šaljemo nikog, ni da branimo ni da nas se brani. Čedo je čovjek sa integritetom. Iz njegovog ugla stvari tako stoje”, saopćeno je iz Komšićevog kabineta.

Dodali su da bi možda za Komšića bilo bolje da je Jovanović pljuvao i po Novaliću, ali pošto nije poslan, Čedo je govorio šta misli, kao što to govori u Srbiji.

“Zbog toga se neki sprdaju s njegovim izbornim rejtingom u Srbiji. Uglednici dragi, bijedno je tvrditi da je Željko Komšić poslao Čedu da nekog brani, dok vaš duhovni i politički vođa piše twitter statuse načelniku općine da bi udario po Čedi, jer malo je nezgodno udariti direkt. Treba imati ono što Čeda ima, a vi i oni nemate”, kazali su iz Komšićevog kabineta.

Zaključili su da je zanimljivo koliko je bijesa proizveo Jovanovićev uvid da HDZ i SNSD koriste pandemiju kako bi podrivali državu.

“Nekome je očito u interesu da se takav zaključak izgubi u magli ruganja jednom dijelu vlasti, i da cijela stvar bude tek ‘sarajevski problem'”, zaključuje se u reagiranju iz Komšićevog kabineta, piše Klix.

Share.

Leave A Reply