KOMŠIJE PRESTRAVLJENE: ŽENA NOŽEM UBILA SESTRINOG SINA I RANILA BEBU

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jedna žena je u božićnoj noći nožem usmrtila desetogodišnjeg sestriča i teško ranila četverogodišnju sestričnu u Limayu, u pariškoj regiji, doznaje agencija France presse od policijskog izvora.

Djevojčica je hitno prebačena u bolnicu.

Istražitelji su pronašli i treću žrtvu, novorođenče staro mjesec dana čija majka je ubila sestriča.

Dijete je pronađeno na podu u stanu u kojem se pet odraslih i troje djece iste porodice okupilo na Badnjak. Pregledom tijela bebe otkrivene su “fizičke povrede”, naveo je sud u Versaillesu, bez dodatnih pojašnjenja.

Tetka, (31), zaposlenica općine Limay, bila je pritvorena i hospitalizirana, a kasnije je napustila bolnicu i čeka se saslušanje.

Komšije su ispričali da se porodica doselila prije nekoliko mjeseci u prizemlje zgrade u kojoj žive socijalno ugrožene porodice.

Stanovnika zgrade Luisa probudili su “užasni krici” i pod trijemom je ugledao komšiju, tetka djece kako masira srce dječaka. Luis ga je zamijenio i masirao dječaka do dolaska hitne pomoći 15 do 20 minuta kasnije. No dječak koji je zadobio nekoliko uboda nožem u trbuh nije preživio.

Prema policijskom izvoru, počiniteljica je rekla da je bila “opsjednuta” i imala je posjekotine na podlaktici. Drugi policijski izvor je naveo da je žena pod psihijatrijskim nadzorom, ali nema policijski dosje.

Prema ta dva izvora, nož oštrice 15 cm je pronađen u grmlju.

Share.

Leave A Reply