KOMŠIJU ONESVIJESTIO ŠAKOM PA IZUDARAO LOPATOM PO GLAVI

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Protiv Mehmeda Nađaka, zvanog Meša, iz Zenice potvrđena je optužnica koja ga tereti da je u zeničkom mjestu Kovanići šakom onesvijestio N.S., a potom ga izudarao lopatom po glavi.

Optužnicu, koja ga tereti za pokušaj ubistva, protiv njega je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, a potvrdio Kantonalni sud u Zenici.

Kako se navodi, Nađak je napad izveo 17. septembra, oko 11.45, u Kovanićima, za vrijeme asfaltiranja puta.

  • Nakon verbalnog sukoba s radnicima i komšijama, fizički je napao N.S., tako što mu je prišao s leđa, dok je ovaj stajao naslonjen na lopatu koju je držao u rukama te ga iznenada, bez ikakvog povoda, razloga i upozorenja, snažno udario zatvorenom šakom u potiljak i desno uvo”, navodi se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Kako se dodaje, od tog udarca je N.S. izgubio svijest i pao na tlo, a iz ruku mu je ispala lopata.

  • Nju je Nađak uzeo u ruke te je njome, u namjeri da ubije N.S., a dok je ovaj ležao na tlu bez svijesti, nekoliko puta udario N.S. u potiljak”, ističe se u optužnici protiv Nađaka, koji je inače neosuđivan.

Premlaćenom muškarcu, dodaje se, nanio je tešku povredu u vidu linijskog preloma zatiljne kosti bez pomaka sa razderno-nagnječnom ranom glave zatiljno, a što je dovelo do diskretnog krvarenja ispod meke moždane ovojnice čeono, obostrano, te do otoka mozga.

  • Kada je od siline udaraca pukla drvena drška na lopati, imao je namjeru da ga nastavi udarati, u čemu ga je spriječio M.DŽ., na način da je prišao i odgurnuo Nađaka od N.S.”, naglašava se u optužnici.

Mediji su, podsjetimo, ranije pisali da ovaj napad najvjerovatnije ima političku pozadinu, s obzirom na to da je osumnjičeni napadač, navodno, dugogodišnji simpatizer jedne stranke, dok je premlaćeni muškarac predsjednik mjesne zajednice Kovanići.

Uhapšen zbog pokušaja ubistva

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su četrdesetjednogodišnjeg E.H. zbog sumnje da je pokušao ubiti J.K.

  • J.K. je tokom napada zadobila teške povrede, opasne po život. Do incidenta je došlo na području opštine Vogošća”, saopšteno je juče iz MUP-a KS, odakle navode kako je povrijeđena zadržana na daljem liječenju u KCUS
Share.

Leave A Reply