Konaković: Nikada ne bih koalirao sa strankom Fikreta Abdića, to je jeftini spin

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Nakon što je Laburistička stranka BiH objavila je da je postigla dogovor o konstituiranju Općinskog vijeća u Velikoj Kladuši, te najavila koaliciju sa Narodom i pravdom, oglasio se i predsjednik ove stranke Elmedin Konaković.
Tvrdi da NiP “ni u najgorem scenariju ne bi koalirao sa strankom ratnog zločinca i njegovom kćerkom”.

“Njegov smo ulazak u Vladu Unsko-sanskog kantona već zaustavljali. Da li bi pojedinac radi ličnog interesa potrčao u zagrljaj čovjeku koji je ubijao članove njegove porodice? Ne znam. Ako bi, to je pitanje za psihijatra, društvo u cjelini. Istina, već smo to viđali. Spinovi su jeftini i potpuno nerealni”, poručio je Konaković putem Facebooka.

Informaciju koju je objavila Elvira Abdić-Jelenović, predsjednica Laburističke stranke i kćerka osuđenog ratnog zločinca i aktuelnog načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića, demantovali su i iz Povjereništva NiP-a u Velikoj Kladuši.

“Slijedeći upute svoje centrale te Kantonalnog odbora kao i zaključke općinskog Povjereništva, politička organizacija Narod i pravda neće biti dio nikakve parlamentarne većine Općinskog vijeća Velika Kladuša u čijem sastavu bude Laburistička stranka”, navodi se u reakciji koju potpisuje predsjednik Povjereništva NiP-a Rifet Šakinović.
Share.

Leave A Reply