Konaković odgovorio Klubu SDA: Dajte nam Vladu FBiH, za KS ne brinite

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vi bi se tako brže oporavili. Svakako ćemo vam Vladu FBiH uzeti za dvije godine, a svaki dan koji nam prođe sa vama na čelu Vlade velika je muka. Za Kanton Sarajevo ne brinite, ima odličnog mandatara i imaće vrhunsku Vladu”, poručio je Konaković

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković odgovorio je na optužbe Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo iz kojeg su danas kazali da je Konaković “pobjegao od posla i odgovornosti”. Konaković je poručio “Dajte nam Vladu FBiH, prihvatam da je vodimo”.

“Imam prijedlog za vas SDA. Da ja preuzmem odgovornost i da bude po vašem. Dajte nam Vladu FBiH, sklonite ovu bruku od premijera, prihvatam da je vodimo. Doći ću sa nekoliko odličnih ljudi. Vaše je samo da podržite imenovanje i da se sklonite. Svima dobro. Posebno građanima. Vi bi se tako brže oporavili. Svakako ćemo vam Vladu FBiH uzeti za dvije godine, a svaki dan koji nam prođe sa vama na čelu Vlade velika je muka. Za Kanton Sarajevo ne brinite, ima odličnog mandatara i imaće vrhunsku Vladu”, poručio je Konaković.

 

Podsjetimo, iz Kluba SDA u Skupštini KS danas su kazali kako Konaković “nije smio preuzeti odgovornost za vođenje sarajevske Vlade”, da je imenovanjem Edina Forte na čelo premijera “prevario svoje glasače” i potvrdio da je “Predrag Kojović suštinski lider njihove neprirodne koalicije”.

 

Share.

Leave A Reply