Korona ili ikona, pitanje je sad

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Afera s ukrajinskom ikonom se bliži zenitu i odjednom Mile završi na UKC RS. Prije toga je bio u izolaciji zbog navodnog kontakta za osobom pozitivnom na koronavirus.

Sve je to možda moglo biti i uvjerljivo da Mile nije nebrojeno puta slagao. I ko da mu vjeruje? A ima i ona narodna: “Nekom rat, nekom brat!”.

U Milinom slučaju: ” Nekom ikina,nekom korona!”

Kad čovjek upadne u glib vlastitih prevara i laži i bolest dođe kao spas, makar na trenutak. Doduše Dodikova ludost s ikonom bacila je u sjenu slučaj potkovanog Milana Tegeltije, korumpiranog pravosuđa. A otkrila ono dugo negirano, što se pokušalo sakriti: “Zločine,genocid,silovanja i pljačku u ime svekolikog srpstva!” Jer kada o tom govore Bošnjaci, skoro pa niko i ne čuje. U takvom vaktu živimo. Žrtvin glas se ne čuje. Ali odoše četnički zločinci do daleke Ukrajine.

Zvuči nevjerovatno da je stari lisac Lavrov bio naivan pa tek tako uzeo ukradenu ikonu. Dublja je tu pozadina. Danas sutra Mile će završiti na smetljištu istorije, možda i u zatvoru. Nije bitna ni ikona koliko zločini prema vlastitom narodu.  Zatupljivanje, trovanje mržnjom. Samo sve se plaća sve se vraća. Nekad, ratne ‘94 Dragan Lukač je naredio odvođenje rahmetli Nedžada Dizdarevića koji je poslije zaklan. Poslije u RS, genocidnoj tvorevini, Lukač se sumnjiči najblaže rečeno za prikrivanje svirepog ubistva Davida Dragičevića.

Ikona je izbacila toliko prljavštine u manjem bh entitetu, da je sve rijeke u istom ne mogu oprati. Ta prljavština je Milu Ronhila počela gušiti. Uzaludne su bile i mlake odbrane njegovih savjetnika. Ni iz majčice Srbije se nisu baš potrudili da ga bar malo zaštite.

U situaciji u kakvoj se Mile našao koronavirus je spasonsno rješenje. Ako ne i spas. A spasa nema. To je tek kratki predah između jakih udaraca.

Mile mora odlučiti:

Korona ili ikona?

O ikoni se ne smije izjasniti, jer da je kupio legalno prodavac bi odavno bio anatemisan i pripisan političkom Sarajevu. Ikona najprljavije tajne krije. Nema tu svetosti već nečasti, čistog zla u ime zla!

Zato se i Mile pretvorio u laktaškog Hamleta sa vječitom dilemom:

“Ikona ili korona, pitanje je sad!”

Share.

Leave A Reply