KORONA JE ODNIJELA ŽIVOT AJDINA BAŠIĆA

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U opasnost koronavirusa uvjeravamo se svakodnevno, a stopa smrtnosti u Bosni i Hercegovini je daleko veća od zemalja regiona.

Ono što najviše zapada za oko jeste da više nije rijetkost pročitati da je još jedan mladi život ugašen.

Jedan od njih je Ajdin Bašić, jedan od omiljenih uposlenika Druge gimnazije u Sarajevu. Zbog korone njegova kancelarija ostala je prazna do daljnjeg.

U Drugoj gimnaziji proveo je 17 godina radnog vijeka, prvo kao portir, a zatim je zaposlen na poziciju “rukovatelj nastavnom tehnikom-programer”.

Otišao je naš Ajdin. Otišao je dobri duh Druge gimnazije. Bio je to čovjek vrijedan, vedar i širok. Vrata njegove male kancelarije u dnu hodnika na drugom spratu škole bila su uvijek širom otvorena za sve: direktora, koordinatore, profesore, pedagoge, razrednike, učenike, stručne saradnike, tehničko osoblje, higijeničarke  ̶  jednom riječju za sve radnike Druge gimnazije. Širokim osmijehom dočekivao je sve nas i redom rješavao naše probleme. Ako nas tišti neki problem, znali smo  kome ćemo se obratiti  ̶   Ajdinu –  navedeno je na stranici Druge gimnazije.

Kako dalje navode, doprinose je dao u svim segmentima rada škole svojim nesebičnim trudom i zalaganjem.

Njegove kolege i učenici posljednji put se opraštaju od omiljenog uposlenika.

Dragi Ajdine, danas je tvoja kancelarija prazna i u njoj smo mi, zatečeni viješću o tvom odlasku. Zauvijek ćemo te pamtiti po plemenitosti, dobrim djelima i nikada te nećemo zaboraviti. Neka se Bog smiluje tvojoj plemenitoj duši –  navedeno je.

Ajdin se dugo i grčevito borio s opakim virusom, a čak četiri sedmice proveo je na Klinici za plućne bolesti “Podhrastovi”.

Share.

Leave A Reply