Krajiški kum laže Bakira Izetbegovića

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šemsudin Dedić,rak rana Unsko – sanskog kantona. Čitava njegova karijera je protkana lažima,spletkama, nepotizmom i nekim vrlo mutnim radnjama. Naš je Šemsudin Dedić nazvan i “krajiški KUM”.  Jer jedino što uspješno radi jeste uhljebljavanje kumova. Zadnje uspješno pozicioniranje je u GO SDA Bihać,gdje je za predsjednika bihaćke SDA instalirao kumovog kuma mlađahnog doktora Šabića. Mladog, ali čovjeka bez ikakvog pedigrea. Umjesto da je nastojao da pomogne doktoru Edinu Bašagiću koji ima ugled u SDA ali i među lokalnim stanovništvom,naš Šemsudin je odlučio za poslušnika i kumovog kuma. Inače i Dedić i kumovi su u narodu nazvani blehuri, jer su oboljeli od blehuritisa. Sjede u foteljama i blehnu u prazno.

Već duže vrijeme Dedić pokušava obmanuti predsjednika Izetbegovića kako bez njega ne bi bilo ni SDA u Krajini. A upravo je suprotno. S njim kao nekakvom sivom eminencijom SDA u Unsko – sanskom kantonu polako ali sigurno nestaje.

Ovaj mandat federalne vlade obilježila je pandemija koronavirusa. Veliki teret su podnijeli skoro svi ministri u Novalićevoj vladi osim Šemsudina Dedića. On je jedino uspješno prebolovao koronavirus.

U trenutku kad je predsjednik Izetbegović najavio korjenite promjene unutar SDA, Šemsudin se aktivirao. Ali te aktivnosti su se svele na turističkd obilaske utakmica, mjesta gdje se dobro jede i pije.

Nema Dedića u Srebrenici, na maršu mira. Trebao je i tamo biti prisutan u društvu svoga premijera. Ali nije. Jer što bi Krajišnici rekli, nema tu insana. A na premijeru Novaliću se vidi pod kojim opterećenjem radi i koliko je izmučen!

I na njemu i na ministru Ramiću. Našeg Šemsudina nema tamo gdje treba uložiti bilo kakav trud ili gdje nema interesa. Opet će se pojaviti ako bude utakmica ili sobet kakav na vidiku. S druge strane protekle dvine godine obilježili su strahoviti napadi od strane opozicije i samozvane trojke na premijera Novalića, predsjednika Izetbegovića i njegovu suprugu. Šemsudin se niti jednom nije oglasio. Uživa on u Krajini bezrezervnu podršku i trojke i NES-a. S njima on odlično surađuje.

Čak su i Osmicu uspjeli prevariti on i jedan od njegovih kriminalnih saradnika. Uspjeli su uposliti sina jednog od izdajnika, pristalice Fikreta Abdića, sina da uposle u OSA-u. Uz pokriće Asima Sarajlića.

Kako se Šemso,krajiški KUM voli slikati s federalnim premijerom i predsjednikom Izetbegovićem,sav teret Šemsudinovih mutnih radnji pada na Fadila Novalića i Bakira Izetbegovića. A njih dvojica uopšte nemaju pojma šta Šemso muti. Što je gore,Dedić se hvali podrškom Novalića i Izetbegovića. Dokle blehure naš?

Share.

Leave A Reply