Kratina: Građani su umorni od Čovićeve bolesne priče o etničkim torovima

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Povodom izjave predsjednika HDZ – a Dragana Čovića reagovala je federalna zastupnica iz DF – a Alma Kratina. Poručila je Čoviću da u BiH jesu ugroženi Hrvati, ali i svi ostali građani jer ih HDZ već godinama drži kao taoce svoje sulude politike.

“Ne bude li legitimnog predstavljanja,neće biti ni Bosne i Hercegovine” reče Dragan Čović.

Sve što bi se na to moglo reći argumentirajući suludost te izjave premalo bi bilo ,no po ko zna koji put je iskazana strašna bahatost onoga koji zahvaljujući okolnostima u talačkom odnosu ,kroz bespuća Domova naroda ,drži zakonodavnu i izvršnu vlast.

Sve je još nedopustivo bahatije uz činjenicu da su upravo ucjene HDZ – a u svjetlu izmjena Izbornog zakona razlogom što nikada do danas nije impementirana izborna volja građana, odnosno rezultati Općih izbora 2018.godine.

Dok ,sad već godinama,” baulja nepotpuna federalna Vlada u tehničkom mandatu,jer HDZ ne dopušta ni popunu ministarskih mjesta koja su ostala prazna usljed smrti ili odlaska ministara,građani Bosne i Hercegovine su uvedeni u stanje globalne nesigurnosti.Nema neophodnih reformi u oblastima ekonomije, zdravstva, obrazovanja, socijalnog sistema.

Lažna podzastupljenost predstavnika Hrvatskog naroda na mjestima odlučivanja u Federaciji neprestano plasirana u javni prostor od strane Dragana Čovića u tolikoj mjeri je bezočna laž da je lako argumentirati prosječnom poznavaocu političkih prilika.Dok apatični građani smoreni od bolesne priče o ” etničkim torovima”u tišini trpe i strahuju od bolesti i nesigurnosti ili odlaze ova zemlja više no ikad treba one koji su spremni na žrtvu da Bosna i Hercegovina konačno ” prodiše i progleda'”.

Gospodine Čoviću, bilo je i bit će Bosne i Hercegovine, a Vi glasno izrečenim ucjenama pomičete granice Vaše bahatosti. To je izgleda jedini cilj koji imate izgleda i ostvariti.

Bosna je oduvijek bila mnogo jača od svih snaga koje su je htjele ” rastočiti”to ste do sada morali znati stoga, najblaže rečeno,čude Vaše javno izrečene prijetnje .

 

Share.

Leave A Reply